Cafer Elmas

Bilecik’te, siyasilerin örnek olacak nitelikteki birlik ve beraberlik görüntüleri ile aralarında yaptıkları espriler, Bilecik’in şansı olarak nitelendirildi. Genel siyasette yaşanan gerginliğin tam aksine, Bilecik’te siyasiler samimi ve seviyeli siyaset yapmalarının yanı sıra birbirlerine esprili bir dille takılmadan edemiyorlar. Önceki akşam Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nin açılışında, masaları eşi Fatma Yağcı ile tek tek gezen
  Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP’den  Bilecik Belediye Başkanlığı adaylığı kesinleşen Hüseyin Şensoy’un da masasına geldi. Şensoy’a hoş geldin diyen Başkan Yağcı, gülerek atıfta bulunarak “Bakıyorum da  Hüseyin Bey çok çalışıyorsun” dedi. Hüseyin Şensoy’da gülerek ve esprili bir şekilde “Eee Başkan, başka türlü sizin koltuğu kapamayız” diyerek cevap verdi.



Kahkahaların havada uçuştuğu masada ki muhabbetin derinleşmesinin ardından AKP’nin diğer aday adayları Atıf Bilir, Orhan Şişman, ve İbrahim Yılmam da masaya geldiler ve siyasette örnek olacak bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu esnada Orhan Şişman’da gazetecilere takılarak “Tüm adaylar Orhan Şişman için bir araya geldiler başlığı atarsınız.” dedi. Başkan Yağcı; kendine takılınmasına  cevaben, “Bizim yaptığımız hizmetler ortada. Elbette koltuğumuzu almak isteyenler olacak. Biz diğer siyasi rakiplerimizi geçtik. İçeriden bizim koltuğu sallamaya çalışanlar var. O da olacak tabi. Öneli olan hizmet yarışıdır. Fakat biz ustalık dönemine giriyoruz.10 yıllık deneyime sahibiz. Önemli olan Bilecik’e en güzel hizmeti yapacak arkadaşın görevi üstlenmesi olmalıdır.” dedi.

Şensoy da bunun üzerine, “Başkan senin deneyimlerinden ben başkan olunca faydalanmak isterim dedi.” Hoş sohbet ve şaklaşmaların yaşandığı kokteylde siyasiler örnek davranışa imza atarak herkesin takdirini kazandılar.

Editör: TE Bilişim