Bilecik 'te fuhuş yapıldığı iddiasıyla iki ayrı eve baskın yapan polis ekipleri, yabancı uyruklu 2 kadını gözaltına aldı.

Fuhuş yapan kadınların sağlık muayenesi sonrası Sifiliz (Frengi) hastası olduğu ortaya çıktı. Gelen ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, fuhuş yaptırıldığı öne sürülen İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir ev ile Hürriyet Mahallesi kapalı pazar yakınındaki başka bir eve yaptıkları baskın sonrası, Tacikistan uyruklu S.T. ile Özbekistan uyruklu M.A. adındaki 2 yabancı uyruklu hayat kadınını gözaltına aldı. Baskında evlerde yakalanan 2 erkeğin ise Emniyet’teki sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

İlişkiye girenler teşhis edilmeye çalışılıyor

Sağlık muayenesine gönderilen yabancı uyruklu kadınların Frengi hastası olduğu belirlenirken, bu kadınlar ile ilişkiye giren erkeklerin teşhis edilme çalışmaları başlatıldığı iddia ediliyor. Polis, hasta hayat kadınlarıyla ilişkiye giren kişileri uyararak en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi. Öte yandan hasta kadınların sorgularının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.
 

Editör: TE Bilişim