Dünyanın kapalı alandaki ilk ‘Blok Mermer Fuarı’ olma özelliği taşıyan Bursa Blok Mermer Fuarı’na ilimizden çok sayıda mermer firması katılırken, fuara Bilecik mermeri özellikle de Turgut Özen Mermer damgasını vurdu. 
Hazırladığı çok özel standıyla ilgi odağı olan Turgut Özen Mermer, kendisiyle özdeşleşen ve dünya mermer piyasasının gözdesi olan Bilecik Beji mermerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Bilecik mermerciler standını ilk açıldığı gün Bilecik Belediye BaşkanıSelim Yağcı, ikinci gün ise Vali Süleyman Elban ziyaret etti.

BursaTicaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bursa Blok Mermer Fuarı’ kapılarını açtı. Ticari Safari Projesi kapsamında 25 ülkeden 600’ü aşkın yabancı iş dünyası temsilcisinin de işbirliği için geldiği fuar, 5 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Çarşamba günü açılışı gerçekleşen, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da kurdelesini kestiği fuarın en gözde standı Bilecik mermeri ve Bilecik Beji oldu.

Fuara Bilecik’ten; AZE Madencilik, Can Makina Oktay Yüksel, Centay Madencilik, Çiftyıldız Mermer, Eba Madencilik, Göksutaş Mermer, Devrek Mermer, Gökyar Mermer, Güney Madencilik, Had Grup Mermer, LimarMermer Maden,Mer-Ma Mermer Madencilik, Natura Mermer Madencilik, Özerler Mermer, Prodem Ürün Geliştirme San.,Silkar Madencilik, Tab Mermer ve Madencilik, Turgut Özen Mermer ve Yüce Madencilik katıldı.

Fuarın ikinci gününde stantları gezen Vali Süleyman Elban, Bilecik mermerinin hakettiği değeri göreceğini belirtti.  Vali Elban, “Ülkemizde birçok mermer fuarı var. Bu fuarın özelliği blok mermer fuarı olmasıdır. Özellikle Bilecik’imizin mermercilerinin buradaki faaliyetlerini görmek, onlara destek amacıyla buraya geldik. Sektörün son durumunu yerinde görmek istedik. Mermercilerimiz fuarın kendileri için faydalı olduğunu aktardılar. Bilecik’imizin mermerinin hakettiği değeri alacağını umuyorum” şeklinde konuştu. 

Fuarın açılış törenine katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı, fuarın Bilecik mermerinin dünyaya açılmasına büyük katkı sağladığını belirtirken, “Kardeş şehrimiz Bursa'da bugün Bursa Valisi İzzettin Küçük Bey ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bey'in katılımlarıyla Bursa Blok Mermer Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdik. Taşı mermer şehrimizin Dünya pazarına sunulmasında önemli rol üstlenen mermer üretici firmalarımız ile biraraya geldik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bursa Blok Mermer fuarının ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız Turgut Özen Mermer sahibi Turgut Özen ise, dünyada ikinci defa açılan blok mermer fuarının çok verimli geçtiğini söyledi.

Bu fuarın tüm dünyada ses getireceğini ifade eden Özen, Bilecik ekonomisi için de can suyu olacağını ve büyük katkı sağlayacağını belirtti. Deneyimli işadamı, önümüzdeki yıl yapılacak fuara daha kapsamlıhazırlanacaklarını ve Bilecik mermerini dünyaya daha iyi tanıtacaklarını da sözlerine ekledi.
         
Fuara Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Meclis Başkanı Hakkı Aynur, Yönetim Kurulu üyeleri Fikret Aktaş, İbrahim Sak, Yüksel Gökçedağ, Ercan Düzgün ile Kadir Çolak ve Vezirhan Belediye Başkanı M
ehmet Duymuş ta katıldı.

Editör: TE Bilişim