2015 yılında 26. Dönem Bilecik Milletvekili aday adayı olan Hatice Enginar, dolandırıcılıktan suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Sözcü ve Selam Tuzla gazetelerinin haberlerine göre, İstanbul AK Partili Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları kandıran, iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen Hatice Enginar, sonunda suçüstü yakalandı.

Bilindiği gibi, kendisini İstanbul'da yaşayan Bozüyüklü iş kadını olarak tanıtan Hatice Enginar, 2015 yılında 26. Dönem Milletvekili olmak için Bilecik'e gelerek AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmuştu.

Suçüstü yakalanarak gözaltına alınan ve Adliye’ye sevkedilen Bilecik AK Parti Milletvekili aday adayı Hatice Enginar'ın bu olayı seçim zamanı aday bolluğu yaşanan iktidar partisinde çantasını eline alanın siyaseti ve Bilecik'i alet ederek bir yerlere gelmek için kullandığı gerçeğini birkez daha gözler önüne sererken, Bilecik'ten özellikle iktidar partisi adaylarının daha dikkatli seçilmesi gerektiğini gün yüzüne çıkardı.

Enginar'ın, Belediye Başkanı’nın eşinin Başkanlık ettiği Gönül Evleri Derneği yönetiminde ve AK Parti Tuzla Kadın Kollarında da görev aldığı gelen iddialar arasında.

TUZLA BELEDİYESİ’NİN ADINI KULLANARAK DOLANDIRICILIK YAPAN HATİCE ENGİNAR SONUNDA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları kandıran ve iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen Hatice Enginar sonunda suçüstü yakalandı.

Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları kandıran ve iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen Hatice Enginar, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Tuzla’da bir işyerinde vatandaşlardan para alırken suçüstü yakalandı.

Tuzla Belediyesi, kurum ihalelerini kazanıp taşerona verme ve Belediye’de iş sahibi yapma vaatleriyle kandırılan vatandaşlardan para toplandığı iddiaları üzerine Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulunuldu. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ihbar üzerine Belediye ve vatandaşlardan bildirilen şikayetleri değerlendirerek bir araştırma gerçekleştirdi.

Yapılan araştırma neticesinde Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, 1 Ağustos 2017 Salı günü yapılan bir ihbar üzerine Tuzla’daki bir iş yerinin çevresinde güvenlik önlemleri alarak vatandaşları kandırarak para alacağı öğrenilen kişinin gelişini bekledi. Hatice Enginar’ın kazanacağını iddia ettiği ihaleye taşeron yapma vaadiyle kandırdığı iş yeri sahipleri ile Belediye’de işe aldıracağı iddiasıyla kandırdığı vatandaşlardan usulsüz para alımı yaptığı sırada polis suçüstü yaptı.

Hatice Enginar, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Orhanlı Polis Merkezi’ne götürüldü. Tuzla Belediyesi hukukçuları da kurumun itibarını ve imajını usulsüz işlemlerle yıpratmak isteyen Hatice Enginar hakkında şikayetçi oldu. Tuzla’da çok sayıda işyeri ve vatandaşı kandırarak usulsüz para topladığı tespit edilen ve soruşturması çok yönlü sürdürülen Hatice Enginar, Emniyet’teki işlemlerinin ardından Savcılığa sevkedildi.

TUZLA BELEDİYESİ’NDEN UYARI!

Tuzla Belediyesi veya kamu kurumlarından ihale veya işçi alımı vaadiyle para toplayan kişi veya kurumların Tuzla Belediyesi’nin 444 0 906 numaralı iletişim merkezi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün (0216) 395 79 98 numaralı hattı ve 155 Polis İmdat hattına bildirilmesi istendi.

Hatice Enginar’ın AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladığı 29 Ocak 2015 tarihli haber:

İŞ KADINI ENGİNAR, AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İstanbul’da yaşayan Bozüyüklü iş kadını Hatice Enginar, AK Parti Bilecik Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Enginar, yazılı açıklamasında, 2012 yılından beri Bilecik ve İstanbul’da sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Siyasi arenada ‘Ben değil, biz olmak için’ çalışmalarımızı yürütüyoruz. AK Partiye gönül verdik, herkesin desteğiyle yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Enginar, açıklamasında şunları kaydetti: “2003 – 2009 yılları arasında AK Parti Tuzla Teşkilatı Kadın Kollarında, 2009 – 2012 yılları arasında da Tuzla Belediyesi’nde ve gönül elleri çarşısında aktif olarak çalıştım. 2012 yılından beri dış ticaret ve muhasebe işini ifa etmekteyim. Bozüyük AK Parti Teşkilatının çalışmalarında gönüllü yer aldım. Memleketime daha iyi hizmet etmek için AK Parti Bilecik Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Gönüllerde kalıplaşmış, yabancılaşmış sert buzları eritip dostluğa, kapalı kapıları bir bir aralayarak insanın rengine, şekline, kusuruna bakmadan, yaratılanı yaratandan ötürü hoş görerek, Yunus'un diliyle, Veysel Karani'nin gönlüyle, Mevlanın kalbiyle hep beraber el ele gönül gönülle sevgi dolu yarınlara, sevgi dolu yüreklere koşacağız.”

Editör: TE Bilişim