Cafer Elmas

Ramazan demeden, bayram demeden Bilecik Emniyeti’nin mahalle aralarına kadar uzanan alkol muayenesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü kestiği trafik cezaları ile gündemden düşmezken, şimdi de mahalle aralarında Ramazan günlerinde ve bayramda yaptığı alkol denetimleri ile gündeme geldi.

Can ve mal güvenliğini sağlamak adına yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Ramazan günleri, hatta bayram günleri mahalle aralarında yapılan alkol muayenelerinin abartıldığını savundular.  Evlerinden çıkıp çarşıya gidecekleri esnada trafik ekipleri tarafından durdurulup ailelerinin yanında kendilerine alkol metrenin üfletildiğini ve bu durumun hiç hoş olmadığını belirten vatandaşlar, alkollü araç kullananlara karşı olduklarını fakat alkol alan vatandaşların daha farklı yerlerde denetimlerinin yapılması gerektiğini söylediler.

Trafik ekiplerinin can güvenliğini sağlamak için mi, yoksa alkol alanları tespit etmek için mi alkol muayenesi yaptığını soran vatandaşlar;  “Hangi devirde yaşıyoruz? Alkol muayenesi yapacaklarsa ana yollarda yaparlar. Mahalle arasında kontrol yapmaktaki amaç ne? Emniyet kimin alkol alıp almadığını mı öğrenmeye çalışıyor? Fişleniyor muyuz ?” diyerek denetime tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilişim