Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesinin birinci yıldönümünde Bilecik Ülkü Ocakları tarafından açıklama yapıldı. Merkez Çay Bahçesi önünde toplanan Bilecik Ülkü Ocakları adına Ülkü Ocakları Başkanı Fazlı Güner açıklama yaptı.


Güner, yaptığı açıklamada Fırat Çakıroğlu’nun ölüdürülmeden önce bölücü gruplar tarafından hedef gösterildiğini ifade etti. Güner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ülkücü hareket için son derece üzücü bir gün. Geçen sene bugün kardeşimiz, reisimiz Fırat Çakıroğlu’nu kaybettik. Hainlerin her zamanki gibi erkeklikten yoksun şekildeki saldırısı sonucunda kaybettik. Fırak kardeşimiz bütün ülkücüler gibi kendi hayatını milleti uğruna feda etmeyi her daim hazır bir bozkurttu. Bin tanesi bir araya gelse terazide bir Fırat etmeyecek bir soytarı tarafından adice katledildi.

Fırat kardeşim üniversite okumaya gitmişti. Üniversitenin Türk milletine ait olduğunu herkese göstermek için üzerine düşen bütün vazifeleri yerine getiriyordu. Temizdi, güler yüzlüydü. Herkese yardım ediyordu. Elinden geldiğince Türk ülküsünü en yükseğe çıkarmaya çalışıyordu. Bu davranışları bölücülerin gözüne battı. Fırak kardeşimizi hedef gösterdiler. Çok uzun bir süre kendisinin hedef olduğunu yetkililere bildirdi hatta bunula ilgili işlemler yapıldı. Ama maalesef Fırat kardeşimzi korunamadı. Ama o korkmadı. Aynı atalarının geçmişte yaptığı gibi vazifesini yerine getirmek için okuluna gittiğinde şehit düştü.

Fırat bizim içimizde yaradır. Fırat, en son şehidimizdir. Keşke en son kalsa. Görünen o ki daha çok şehitler vermeye deva medeceğiz. Ama yılmayacağız. Bundan sonra da şehidimizin anısını devam edeceğiz. Bilecik Ülkü Ocakları olarak Fırat Çakıroğlu’nun ruhuna mevlüt okuttuk. Allah mekanını cennet etsin”

Açıklamanın ardından Bielcik Ülkü Ocakları tarafından vatandaşlara helva dağıtıldı. 

Editör: TE Bilişim