Cafer Elmas

Fevzioğlu Un Fabrikası, üretime geçtiği 2005 yılından bu yana yaptığı teknolojik yatırımlarla sürekli büyürken ihracata da başladı.

 Önceki gün 10 konteyner unu Arnavutluğa  gönderen Fevzioğlu Un artık ilimizde ihracat yapan fabrikalar arasında yerini aldı.

Günlük 100 ton olan üretim kapasitesini 250 tona çıkararak, hem ürün çeşitliliğini, hem de kalitesini artırmayı başaran Fevzioğlu Un daha önce aldığı ISO 9001, ISO 22.000 ve ISO 14.000 belgelerinin yanı sıra TSE-4500 kalite belgesini alarak şehrimizin ve Türkiye'nin gözbebeği işletmelerinden biri haline geldi.


Fevzioğlu Un Fabrikası,  2011 yılından itibaren vizyon değiştirerek daha önce dar bir bölgede ticari faaliyetine devam ederken, bugün markalaşan bir işletme kimliği ile pazar alanını büyüterek, iç piyasada özel işletmelere ve kurumsal alanda ki talepçilere un temini ile ulusal pazarda rekabetçi bir işletme haline geldi.

“Fevzioğlu Un markalaşan kimliği ile artık ihracatçı bir işletme”

           Fabrika Genel Müdürü Metin Şen,  gazetemize yaptığı özel açıklamada fabrikanın gelişimini şöyle özetledi:

“Bugün artık şirketimiz Türkiye’nin 3. en büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş.nin un ihtiyacını karşılayan tedarikçisidir. Bunun yanı sıra Ankara, Bursa ve İzmir Tedarik bölge Başkanlıklarınca (Akskeri) yapılan un alım ihalelerine katılabilen ve sunduğu teklifler ile rekabetçi bir firma olduğu, resmi kurumlara Türk Gıda Kodeksine uygun un tedarik eden ihracata başlayan bir işletmedir. Fabrikamızın İstanbul pazarlamadan sorumlu Müdürü Faik Alkan’ın girişimleri sonucunda  Arnavutluk'a ilk ihracatımız gerçekleştirilmiştir.


     Bu ihracat sürecinde bir başlangıç olup uzun soluklu olmasını düşünüyoruz. Temmuz ayında ithalatçı firma sahibi ve şirket Genel Müdürü ile yapılan görüşmeler sonucunda bugün ilk sevkiyatı yapıyoruz” dedi.

Fabrika İdari ve Mali İşler Müdürü Recep Gırca ise konuyla ilgili olarak, “işletme olarak konulan hedefler ve hedeflere bağlı olarak yapılan çalışmalar bu gün tek tek sonuçlarını vermektedir.

Kapasite artırımına yönelik yapılan yenilemeden sonra AR-GE noktasında laboratuvarımıza yapılan cihaz ve donanım takviyesi, markalaşmaya ve kaliteye verdiği önem ile nitelikli eleman alımı, üretim hattına alınan teknik personel ve mevcut personele verilen oreyantasyon eğitimi ile hedef kaliteli ürün imal etmek ve rekabet gücünü artırmak idi.

Bugün artık Fevzioğlu Un markadır. Bölgede söz sahibi bir hammadde tedarikçisi ve üreticisidir. Ve işletmemiz ihracatı her geçen gün arttırarak dünyanın tüm ülkelerine Un ulaştıracak konuma gelecektir” dedi.




Editör: TE Bilişim