FETÖ/PDY terör örgütünün Bilecik İmamı Ahmet kod adlı Mahmut Akarsu'nun olduğu,  hakkında tutuklama kararının bulunduğu ve halen yakalanamadığı öğrenildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması kapsamında yapılan operasyonlarda bugüne kadar Bilecik'te yaklaşık 200 kişinin tutuklandığı belirtilirken, bir yandan da bu kişilerin duruşmaları başladı.

Geçtiğimiz ayda başlayan toplu mahkemelerden Bilecik yapılanması adı altında yapılan operasyon kapsamında 66 sanıklı dava önceki günlerde Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

43 tutuklu, 12 adli kontrol ve 11 firari sanığın yargılandığı duruşmalar sonrasında 12 tutuklu sanığın tahliyesine karar verilirken, bazı sanıkların üzerindeki blokeler ve adli kontrol imzalarının kalkmasına, diğer 38 sanığın ise tutukluluğun devamına karar verildi.

Diğer yandan mahkemedeki duruşmalarda  ilginç bir detay olarak Bilecik'te FETÖ’nün en üst düzey yöneticisinin kim olduğu da ortaya çıktı. Daha önceleri zaman zaman değişen il imamlarından en son Bilecik il imamının Ahmet kod adlı Mahmut Akarsu'nun olduğu, hakkında tutuklama kararı bulunduğu, halen firari olduğu ve yakalanamadığı ortaya çıktı.

Mahkemede sık sık adı geçen ve birçok sanığın “Ahmet abi” diye adlandırdığı, gerçek adını mahkemede öğrendiği Bilecik İmamı olarak belirlenen Mahmut Akarsu’nun 8 aydır yakalanamadığı ve Emniyet ile Jandarma tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

Yurtdışına kaçma ihtimalinin de bulunduğu ve yurtdışı yasağı bulunan Ahmet Kod adlı Mahmut Akarsu'nun gayri yollardan yurtdışına çıkmaya  çalışacağı da gelen iddialar arasında.

 İl İmamı’nın örgüt tarafından atandığı ve ilde en yetkili kişinin o olduğu, tüm mütevelli heyeti olsun, diğer görevlendirmeler olsun, himmet paralarını toplamada olsun, okul  veya yurt atamalarında onun yetkili olduğu belirtildi.

Firari Bilecik İmamı Ahmet kod adlı Mahmut Akarsu'nun halen yakalama çalışmaları devam  ediyor. Onun yakalanabilmesi durumunda birçok şeyinde aydınlanacağı, bu şekilde mahkemedeki sürecin hızlanacağı da belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim