AK Parti eski Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak 8 aydır cezaevinde bulunan Osman Nuri Arı için tanıklık yaptı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Poyraz,  FETÖ yapılanmasını daha önceleri masumane bir yapı olarak gördüğünü, kendisininde bu yapılanmaya 17-25 Aralık’tan önce desteğinin olduğunu lakin örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra onlarla bağlarını tamamen koparttığını belirtti. 

Mahkemede örgütün işleyişine değinen Poyraz, Osman Nuri Arı’nın bu yapıdan 17-25 Aralık’tan sonra koptuğunu, onlara karşı duruş sergilediğini ve mücadele sarfettiğini söyledi.  Önceki gün mahkemede gündeme gelen ve haber yaptığımız Osman Nuri Arı’nın oğlunun Polis Okulu'na girerken FETÖ’den soruları aldığı konusuna da değinen Fahrettin Poyraz, Osman Nuri ve eşinin kendine gelerek durumu anlattıklarını ve okulu bıraktığını kendisinin dönemin İçişleri Bakanı'na konuyu aktardığını, Bakanın yakın zamanda Polis Okullarının kapatılacağını söylediğini belirtti. Osman Nuri Arı’nın oğlunun vicdan yaparak 2014 yılında durumu anlattığını ve o süreçte FETÖ ile mücadele yapıldığını belirten Poyraz, her yere bu örgütün sızdığını ve bu yüzden ailenin çocuklarına soru verenler hakkında şikâyetçi olamadıklarını söyledi. 17-25 Aralık 2013'ten önce kendisinin de Bozüyük Özel Başarı Okulu arsası konusunda yardımcı olduğunu kabul eden Poyraz, bu yapının daha önceden eğitim, hayır ve Allah rızası için faaliyetlerde bulunduğunu fakat 17-25 Aralık'tan sonra farklı faaliyetler için olduğunu anladıklarını ve tamamen kopup karşı mücadele yaptıklarını belirtti.
Poyraz, Sevgi Çiçeği'nde yapılan daire müdürleri toplantısında değinerek Osman Nuri Arı’nın o toplantıda olmadığını  belirtti. Osman Nuri Arı’nın suçsuz olduğunu ve demokrasi nöbetlerine katıldığını aktaran Poyraz, Osman Nuri Arı için tutuklandığı zamanda dosya savcısına tanıklık yaptığını sözlerine ekledi. Diğer sanıklar hakkında hiçbir bilgisi ve yorumu olmadığını belirten Fahrettin Poyraz, gerçekleştirdiği tanıklığın ardından Adliye çıkışında gazetemize kısa bir açıklamada bulundu.
Poyraz, "Osman Nuri özelinde mahkeme başkanının sorduğu soru genel anlamda bir soruydu. Burada 13 yıl milletvekilliği yaptım ben, bu milletvekilliği dönemimizde biz hem bu terör örgütü ile bize gözüken iyi yüzüyle de muhatap olduk, hem de daha sonrasında da en acı milletimize yaşattıkları o sıkıntılı kötü dönemlerdeki kötü yönüyle de muhatap olduk. Dolayısıyla ilimizde bu soruşturma devam ederken, şahit olduğumuz, bildiğimiz hususlar varsa da hem hakim, hem savcı, hem de diğer sanık avukatlarının da huzurunda çıkıp, bildiğim kadarıyla bildiğimiz kadarıyla adaletin tesisi noktasında ifade ettik söyledik”dedi.

Editör: TE Bilişim