Vali Süleyman Elban, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Vali Elban, gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile bir süre sohbet etti. Vali Elban, FETÖ soruşturması ve Bilecik’in gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalarda mağduriyet yaşadığı gerekçesi ile başvuruda bulunanlar için Başbakanlık tarafından Komisyon kurulduğunu söyleyen Vali Elban, komisyon çalışmaları sonrasında bu kişiler hakkında karar verileceğini belirtti.

FETÖ soruşturmasında titiz çalıştıklarının altını çizen Elban, mağduriyetlerin yaşanmaması için hassas davrandıklarını kaydetti.

Vali Süleyman Elban, “KHK ile kamu görevinden çıkarılanlarla ilgili sayın Başbakanımızın talimatı var. Talimat doğrultusunda bir Komisyon oluşturuldu. Bize bu konuda gelen talepleri Başbakanlığa iletiyoruz. Gelen talepleri Komisyon inceleyerek karar veriyor.

Bazen bir kişinin hayatı ile ilgili hatta bunun ötesinde ailesi ile ilgili karar vermek durumunda kalıyorsunuz. Bunların hepsine biz karar vermiyoruz ama bazılarında karar vermek durumunda kalıyoruz. Onların yaptığı gibi yapmamamız gerekiyor. Bunu yapmamak için gayret gösteriyoruz. Çünkü onların hiç umurlarında değildi. Onlardan olmayan herkesi suçlu ilan ediyorlardı. Böyle bir tavır içerisinde olmamaya özen gösteriyoruz. Bu işin içerisinde olup atladığımız birileri var mı diye de düşünüyoruz. Bunları atlamayalım, gözden kaçmasınlar diye çalışıyoruz. Hassasiyetten kaynaklı bir zorluk var” ifadelerini kullandı.

Vali Elban, Bilecik’te OHAL’i normal yaşam şeklinde uyguladıklarını ve vatandaşın mağduriyetinin önüne geçtiklerini vurguladı. Elban, OHAL’in uzayıp uzamaması konusunda da hükümetin karar vereceğini kaydetti.

Bilecik’in gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Elban, ‘Yenişehir yolu çalışmaları hızla devam ediyor’ dedi. Bağlantı yolu ile ilgili çalışmaların da olduğunu belirten Elban, önceliğin Yenişehir yolu olduğunu söyledi.  Elban, yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin projesinin tamamlandığını ve çalışmaların başladığını da kaydetti.

Sönük geçen Söğüt Şenliklerine de değinen Vali Süleyman Elban, şenliklerin Kurban Bayramı öncesine denk geldiği için yörüklerin ve vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyledi ve katılımın az olmasından dolayı rutin yapılan güvenlik önlemlerinin göze çarptığını belirtti.

Bilecik’in huzurlu ve güvenli bir il olduğunu kaydeden Vali Elban, şehrin tanıtımı konusunda eksiklik olduğunu belirtti ve bunlarla ilgilibir takım çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Bilecik’te çıkarılan mermerin kalitesinin çok iyi olduğunu ve ihracat rakamlarının da yüksek olduğunu kaydeden Vali Elban,buna rağmen Afyon’un bu alanda kendisini daha iyi tanıttığı için Bilecik’ten bir adım önde olduğunu söyledi. Bilecik mermerinin adının daha çok duyurulması gerektiğinin altını çizen Elban, bunun için çalışmaların olacağını da sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim