FETÖ soruşturması kapsamında Söğüt’te gözaltına alınan 11 şüpheliden 5’i tutuklanırken 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin bazılarının evinde çok sayıda 1 Dolar bulunduğu öğrenildi. 

FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla aralarında esnaf, feshedilen dernek üyeleri ve işçilerin olduğu 11 kişinin evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınıştı. Söğüt İlçe Emniyet  Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 11 kişi mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden (M.T.), (G.Y.), (H.Ç.), (A.G.), (S.A.) isimli beş şüpheli tutuklanarak ceza evine konulurken, (A.O.T.), (E.K.), (B.Ö.), (M.T.), (H.Ö.), (H.Y.) isimli altı şüpheli ise “Adli Kontrol” kararı ile serbest bırakıldı. 

Tutuklanan şüphelilerin bazılarının FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen SÖDER Derneğine üye olduğu bilgisine ulaşılırken 2 şüphelinin evinde ise çok sayıda 1 Dolar bulunduğu öğrenildi. Bazı şüphelilerin ise Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi’ne kayyum atanana kadar üyeliklerini kesmediği ve Sızıntı Dergisinin kapaklarını çerçeveleterek duvarlarına astıkları kaydedildi. 

Editör: TE Bilişim