Bilecik yapılanması adı altında  FETÖ soruşturması kapsamında ilk tutuklanan 17  şüphelinin iddianamesinin hazırlandığı ve Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenildi. Soruşturmada henüz gizlilik kalkmadığı için iddianamede nelerin yeraldığı ise bilinmiyor.

İddianame Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendikten sonra kabul görmesi durumunda  davanın ne zaman açılacağı ve tarihi de belirlenecek.

Bilecik’te Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik yapılanması adı altında Bilecik merkezde 11, Bozüyük’te ise 6 kişi olmak üzere toplam 17 kişi  tutuklanmıştı.

10 Ağustos günü tutuklanarak önce Bilecik M tipi cezaevine konulan ardından değişik illerdeki cezaevlerine gönderilen Bilecik Vali Yardımcısı A.A,Akdemir, Bilecik TSO Başkanı F.U, TSO Yönetim Kurulu Üyesi G.B, Kuyumcu N.U, Bilecik Devlet Hastanesi Eski Müdürü O.N.A, Pelitözü Gölpark Camii İmamı A.K, Özel Sevgi Çiçeği Müdürü A.Ö, Özel Sevgi Çiçeği Müdür Yardımcısı R.G, Bilecik Fen Lisesi Din Öğretmeni S.K, Esnaf B.B, A.A ve Bozüyük’ten; O.S, H.K, H.G, S.K, O.Ç ve İ.S  olmak üzere toplam 17 kişi için  Savcılık tarafından iddianamenin hazırlandığı ve Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenildi.

Dosya kapsamında halen gizlilik kararı bulunduğu için iddianamede nelerin yeraldığı ise henüz bilinmiyor. Ağır cezaya sunulan iddianame Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendikten sonra kabul görmesi durumunda  davanın ne zaman açılacağı ve tarihi belli olacak. 

Editör: TE Bilişim