Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen Derya Uluğ konseri yoğun ilgi görürken bu yıl ilk kez düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş etkinliklerinin akşamki bölümü bu yıl ilk kez düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 4 Eylül Mahallesi sahasında sona eren Fener Alayı yürüyüşü yaklaşık olarak 1 saat sürdü. Bozüyük’ün kurtuluşunu kutlamak için bir araya gelen coşkulu kalabalık, protokol üyeleri ile birlikte yürüyüş boyunca sevgi gösterileri ile selamlandı. Binlerce Bozüyüklü marşlar eşliğinde İsmet İnönü Caddesi üzerinden 4 Eylül Mahallesi’ne yürürken fener alayına Kafkas Derneği, Ertuğrul Gazi Derneği ve Karadenizliler Derneği yerel kıyafetleri ile, Bozüyük Mehter Takımı, Bozüyük Avcılık, Atıcılık ve Okçuluk İhtisas Kulübü üyeleri, belediye hizmet araçları, polis ve AKUT araçları, Bozüyük Of Road Team ekibi araçları ve Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi’ni temsilen 2 kamyon da eşlik etti. Fener Alayı’nın bitiminde 4 Eylül Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere, Bozüyük’ü yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda temsil ederek önemli dereceler elde eden başarılı sporculara protokol üyeleri tarafından hediye takdiminde bulunuldu. Daha sonra pop müziğin sevilen sanatçısı Derya Uluğ’un sahne aldığı ve binlerce Bozüyüklünün katıldığı konser ile kurtuluş günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Video gösterimi ile başlayan ve yaklaşık 2 saat süren konser boyunca Derya Uluğ’un seslendirdiği şarkılara cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Hareketli şarkılarla eğlenen duygusal şarkılarla hüzünlenen Bozüyüklüler kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadı.

Sahneye eşi Merih Bakkalcıoğlu ile birlikte gelen Başkan Bakkalcıoğlu vatandaşlara hitap ederek “Sevgili hemşehrilerim çok güzel bir gece geçiriyoruz değil mi? Sevgili gençler harika değil mi? Ama bak bir de düşünün 100 yıl önce bu durduğumuz yerleri Yunan askerleri yıkıp gitmiş. İşgal etmişler bu toprakları ama şu arkada bir dönün bakın. Büyük insan, Büyük Önder Atatürk, işte bu ülkeyi ve özgürce böyle geceler kutlamayı bize hediye etmiş. Onları, bu uğurda şehit olanları, Büyük Önderimizi minnetle anıyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Bakkalcıoğlu sevilen sanatçı Derya Uluğ’a katılımı nedeni ile teşekkür ederek plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Daha sonra görev yeri değişen ve Bozüyük’e 11 yıl hizmet veren Emniyet Müdürü Hakkı Güner’e Bozüyük’e hizmetleri nedeni ile teşekkür ederek anı plaketi takdim etti. Programın sonunda yapılan muhteşem havai fişek gösterisi tüm coşkuyu arttırırken kurtuluş konseri unutulmaz bir gece olarak hafızalara kazındı.

Programa binlerce Bozüyüklünün yanı sıra Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Vedat Kazıcı, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, siyasi parti temsilcileri, Belediye meclisi ve il genel meclis üyeleri ve katıldı.

Editör: TE Bilişim