Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri  okul aile birliği ile birlikte Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.

Fen Lisesi öğrencileri engelli öğrencilere sürpriz yaparak hediyeler verdi. Fen Lisesi öğrencileri, özel eğitimli öğrencilerin her birine ayrı ayrı hediye verirken, engelli öğrencilerin de çok sevindiği gözlendi. Hediyelerin verilmesinin ardından öğrencilere pasta ikramı yapıldı.

Konu ile ilgili Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ, 3 Aralık Engelliler gününe ilişkin bu etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Ağdağ, “3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle bizim her sene geleneksek olarak yapmış olduğumuz etkinliktir bu. Bu özel öğrencilerimizi onurlandırmak, onlara sevgimizi vermek, aradaki engelleri kaldırmak için böyle bir program hazırlıyoruz. Bu, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’nin düzenlediği 3.  ziyaret etkinliği oluyor. Bizim amacımız burada özel öğrencilerimizi mutlu etmek, onlarla sportif müsabakalar da yapıyoruz. Bu müsabakalar çok ciddi gibi görünüyor ama onlar bizi yeniyorlar, mutlu oluyorlar. Biz de onlara bu şekilde sevgimizi vermiş oluyoruz.  Bu şekilde öğrencilerimizi mutlu etmek istiyoruz. Kısaca hedefimiz aradaki engelleri sevgi ile kaldırmak” şeklinde konuştu.

“Bir gün değil her gün hatırlanmak çok güzel”

Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüsnü Anıl Tekin ise, Fen Lisesi’nin böyle önemli günlerde onları yalnız bırakmadığını belirterek, “artık her sene klasikleşti, Fen Lisesi komşu okulumuz, her 3  Aralık’ta, 10-16 Mayıs Engelliler haftasında bizi unutmazlar, ziyaretimize gelirler. Bizi çok mutlu ediyorlar. Öğrencilerimiz de abilerini, ablalarını görünce çok mutlu oluyorlar. Bu arada tabi hediyeler, yiyecekler sembolik.  Bizim burada ziyaret edilmemiz çocukların güler yüzünü görmemiz çok önemli. Biz bu yüzden başta Fen Lisesi Okul Müdürü Fadıl bey başta olmak üzere Fen Lisesi okul aile birliğine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah devamı gelir biz bunu yaşamaktan çok mutluyuz. Bir gün değil her gün hatırlanmak bizim için çok güzel” açıklamalarında bulundu.

Diğer yandan Fen Lisesi öğrencileri ve okul aile birliğinin düzenlediği ziyaret etkinliği futbol müsabakası ile devam etti. Özel Eğitimli öğrenciler ile Fen Lisesi 12. sınıf öğrenciler karşı karşıya geldi. Futbol maçını 6-5 üstünlükle Özel Eğitimli öğrencilerin takımı kazandı.

Editör: TE Bilişim