Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Bilecik Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başlayan törene; Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdür Vekili Çetin Gümüş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mennan Çokhızlı’yla birlikte siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, teşkilatın sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü ve tescil edilmiş uluslar arası başarılarıyla 24 saat kesintisiz olarak vatandaşa hizmet üretmeye gayret ettiğini belirterek, halkın huzur ve güvenliğini 170 yıldır başarıyla korumanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Emniyet Teşkilatının kendisini sürekli yenileyerek silahı, teçhizatı, donanımı, eğitimi ve sosyal tesisleriyle bugünkü yapısına kavuştuğunu ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

“Bugün Türk Polis Teşkilatı olarak hizmetinde bulunduğumuz halkımızın huzur ve güvenliğini 170 yıldır başarıyla korumanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kuruluşundan bugüne kendini halkına hizmet etmeye adamış, toplumun huzurunu en önemli değeri saymış bir teşkilatın mensubu olmaktan duyduğumuz kıvanç, bugün bizler için daha da ayrı bir anlam taşımaktadır.  170 yıllık maziye sahip teşkilatımız, kendisini sürekli yenileyerek silahı, teçhizatı, donanımı, eğitimi ve sosyal tesisleriyle bugünkü yapısına kavuşmuştur.

Kuruluş tarihi olan 10 Nisan 1845 yılından bu yana, çeşitli adlar altında aziz milletimize hizmet veren teşkilatımız, canı pahasına da olsa, fedakâr çalışmalarını bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak, ilimizde mevcut olan huzur ve güven ortamını daha da iyi hale getirmek için, bütün birimlerimizle birlikte üstün gayret ve fedakârlıkla yaptığımız çalışmalarımızda, vatandaşlarımızdan aldığımız takdir ve memnuniyet yorgunluğumuzu unutturduğu gibi hizmet etme kararlılığımızı ve şevkimizi de arttırmaktadır.

Halkımızın beklentilerinin yerine getirilerek, huzur ortamının devamının sağlanması ve halkımızın desteğinin kesintisiz olarak alınması en önde gelen hedefimizdir.   Emniyet ve güven duygusunun topluma egemen olması için, teşkilat mensuplarımız, üzerine düşen görev ve sorumluluklarını, üstün gayret ve fedakârlıkla yerine getirmeye çalışmaktadır.

Ulu Önder Atatürk’ ün, aziz milletimize gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi yolunda, Emniyet Teşkilatımız üzerine düşen görevi dün olduğu gibi bugün ve yarın da yapabilecek güç ve kararlılıktadır.    Her zaman rahmet ve minnetle andığımız şehitlerimiz ve gazilerimiz bunun kanıtı, üstün gayret ve fedakârlıkla çalışan genç meslektaşlarımız da bunun teminatıdır.

Değerli Bilecikliler; Bugün ilimizde yaşanan huzur ve güven ortamı, polisimizin üstün hizmet anlayışına dayalı görev azmi, zaman-mesai tanımayan görev bilinci ve siz saygıdeğer vatandaşlarımızın büyük destekleri sayesinde sağlanmıştır.

 Bizlere, bugüne kadar gösterdiğiniz desteğinizin devamı bizim başarımız olacağı gibi,  sizlerin de yaşadığı huzurlu ortamın devamını sağlayacaktır.  Unutmayınız ki; huzur ortamının devamına katkıda bulunmak sizlerinde vatandaşlık görevidir.

Polisimizin bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetlerine katkıları ve esirgemediği destekleri dolayısıyla tüm Bilecik halkına şahsım ve teşkilatım adına en derin şükranlarımı sunarım.

Üstün Gayret ve Fedakârlıkla Çalışan Meslektaşlarım; Her şeyden önce yaptığımız işin sevgi ve gönül işi olduğunu unutmayın! Hizmette varlık nedenimiz halktır. Her hareketinizde, mesleğimizin onurunu ve gururunu düşünün.    Çünkü mesleğiniz onurludur. Görevinizde adil, tarafsız ve güler yüzlü olun.   Yardıma muhtaç olana, sizden yardım isteyene, zorda kalanlara mutlaka yardım edin. Unutmayın ki bu görev hem mesleğimizin, hem de milli geleneklerimizin gereğidir. Bugüne kadar, size duyulan güvene gösterdiğiniz liyakatin devamı, bu milletin bundan sonra da sizleri bağrına basmasını sağlayacaktır. 170. Kuruluş Yıldönümünüz kutlu olsun!

Sözlerime burada son verirken, milletimizin huzur ve güvenliği uğurunda, görevleri esnasında canlarını feda ederek kalplerimizde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anar, bizlere emanet bıraktıkları ailelerine sabırlar diler, gazilerimiz ile teşkilatımıza hizmet ederek bugünlerimize gelmemize katkı sağlayan saygıdeğer emeklilerimiz ve aileleri ile halen görevlerine devam eden meslektaşlarım ve fedakâr ailelerine sağlıklı,  mutlu bir yaşam diler, başta sayın valim olmak üzere bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran siz değerli konuklara  saygılar sunarım.”            

Kutlamalar, Emniyet Müdürlüğü ve POMEM öğrencilerinin tören geçişiyle sona erdi. Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Yağcı, Emniyet Müdürü Bektaş'ı makamında ziyaret ederek, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Editör: TE Bilişim