MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Bozüyük’te yüksekokulun gecikmesinde ilçe sanayicisinin de suçu olduğunu söyleyerek, “gerekli desteği sağlamayan sanayicilerin üstüne artık Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanıyla  birlikte çökeceğiz gereken desteği alacağız” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Şeker, “Bozüyük’te Bilecik’in en önemli kurumlarından biri olan Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ilim irfan yuvası olan bu üniversitemizin güzel bir bölümünün temelini atmak üzere toplandık. Sayın Rektörüm biraz sitem ediyor. Tekel binası diye ama o zamanlar hiçbirşey yoktu, biz tekel binasının bir katını alarak bir kat, bir kat sonuna kadar geldik. İlçelerimizin hepsine yüksekokul açtık, daha sonra fakültemizi açtık. Sağolsun daha sonra da değerli Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz zamanında da üniversitemiz geldi ve böylece Bilecik’te büyük bir kamulaşmayla beraber üniversitemize de değerli bir hocamız, rektörümüz geldi, büyümeye başladık. Hocam tohum atmadan bu işler olmuyor. Burası biraz geç kaldı. Ama çok değerli valimiz, milletvekilimiz Fahrettin Bey, Belediye Başkanımız ve emeği geçen isimli isimsiz kim olursa olsun burada bu günün olması bizim Bozüyük için bölgemiz için çok önemli bir konu.

Emeği geçen herkese ben Bozüyük halkı adına teşekkür ediyorum. Tabi üniversiteler Türkiye’de son yıllarda büyüyor, çoğalıyor. Hangi fikirde olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun herkes her yöresindeki üniversitenin büyümesine katkı vermeyi, hangi siyasi görüşte olursa da olsun elinden gelen gayreti gösteriyor. Burada kuruluş ve kurtuluşa beşiklik etmiş olan bu ilimizde çok genç kardeşlerimiz, cefakar, çalışkan, yaratıcı, bilinçli, inançlı ve bu yöreye hizmet edecek olan gençlerimiz çok değerli hocalarımızın gayretleriyle beraber Türkiye’nin gelecek kadrolarını kuracaklar inşallah. Son günlerde bakıyoruz, cahilliğin ve cehaletin ne kadar önemli olduğunu ve dünyada cahillik ve cehaletle nerelere kadar gittiğini son günlerde hepimiz seyrediyoruz.

İnşallah eğitim kurumlarımız çoğaldıkça Türkiye’nin önü açılacak, bölgemizin önü açılacak, inşallah batılı emperyalist güçlere karşı da her zaman buradaki bilinçli, çeşitli görüşte ve düşüncedeki insanlarımızla beraber Türkiye daha ileri günlere gidecektir. Burada tabi siyasetçiler hep söyler, şunu unuttuk, bunu unuttuk, tabi belediye meclis üyelerine de hangi parti olursa olsun görüyorum, onlara da teşekkür etmek lazım. Biz her zaman söylüyoruz, çok değerli arkadaşım Fahrettin Bey’le beraber, ayrı partilerdeyiz ama bu memlekete gelecek her türlü hizmette, her yapılacak işte elimizi her konunun altına beraber koyuyoruz ve yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Müteahhitliği alan arkadaşımız da Bozüyük’lü çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. İnşallah en kısa zamanda sayın rektörümüzün de dediği gibi bu işi bitirecek. Seneye de gene böyle bir kalabalıkla, daha büyük bir kalabalıkla burayı hep beraber açacağız. Burada çok sanayici arkadaşlarımız var. Onlar her zaman Bozüyük’e yardımcı olmuştur. Bunlardan sonra da olacaklarına inanıyorum ben. Olmazsa hep beraber, sayın valim, kaymakamımız, belediye başkanımız hep beraber çökeceğiz, başka bir işimiz yok. Bundan sonra günümüzü buna ayıracağız. Ben buraya geldiğiniz için bu törene katıldığınız için şahsım adına, Bozüyük adına hepinize teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim