Hızlı tren çalışmalarında kaynak işi için kullanılan tren, Bilecik Ahmetpınarı mevkiindeki konvansiyonel hatta bulunan 12 nolu tünelin içerisinde yanarak kullanılamaz hale geldi. Trenin lokomotif bölümünde bulunan bir piknik tüpünün patlaması sonucu başladığı öğrenilen yangında, ölen ya da yaralanan olmadı.



Yangının çıkış nedeni olarak yetkililerin yaptığı açıklamada; trenin motorunun zorlanması sonucunda çıkan kıvılcımların lokomotifte bulunan piknik tüpünü tutuşturduğu ve patlamaya neden olduğu söylendi. Hareket halindeki trende bulunan bir makinist ve hızlı tren şantiyesinde çalışan 3 Çinli personel kazadan yara alamadan kurtuldu.


Tren yolu inşaatını gerçekleştiren Çinli firma, tünelin içinde kalan trenin çıkarılması için 12 nolu tünele çekici lokomotif getirdi. Kaynak treninin tünelden çıkarılmasının ardından soğutma çalışmaları başladı. Bu sırada Lokomotif içinde yanmış ev tipi tüplerin bulunduğu görüldü.


Yangının, lokomotifin arkasında bulunan ve üzerinde çok sayıda sanayi tüpü olan vagona sıçramaması olası bir faciayı önledi. 





Video Az Sonra

Editör: TE Bilişim