Facebook üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebekenin ağına Bilecikli bir hemşerimiz de düştü. Gazetemize gelerek durumu anlatan talihsiz vatandaş, tüm halkımızın sosyal medya dolandırıcılarına karşı dikkatli olmasını istedi.

Hesabının ‘hacker’ olarak bilinen bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini ve facebook arkadaşlarına “Teknosa’dan hediye çeki kazandınız” şeklinde bir mesaj gittiğini belirten vatandaş, bu mesaja tıklayan ve telefon numarasını giren 5 arkadaşının telefon faturalarına 300’er lira borç kesildiğini söyledi. Arkadaşlarının kendisine güvendiğini ve böyle bir dolandırıcılığı tahmin edemediğini söyleyen hemşerimiz, hesabından gönderilen mesajla İstanbul’dan 3, Bilecik’ten 2 arkadaşının dolandırıldığını belirtti. Telefon operatörlerini aradıklarını ancak işlemi iptal edemediklerini söyleyen talihsiz vatandaş, tüm halkımızdan bu tip durumlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Vatandaşlarımız, kimden gelirse gelsin, cep telefonlarına, e-postalarına ve sosyal medya mesaj kutularına gelen bu tip “ödül kazandınız” şeklindeki mesajlara kesinlikle itibar etmemeliler. Bilgisayarlarına mutlaka anti virüs programı kurmalılar ve bilmedikleri programları yüklememeliler.

TEKNOSA’dan açıklama

Konuyla ilgili olarak TEKNOSA tarafından yapılan açıklama şöyle denildi:

“Kurumumuzun sosyal medya üzerinden telefon mesajı göndermek suretiyle hediye çeki dağıttığına ilişkin duyumlar alınmış olup, kurumumuzun böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Sosyal medyada şirketimiz ismi ve/veya logosu hukuka aykırı bir şekilde kullanılmak suretiyle, ürünlerin piyasa değerinin çok altında satın alınabileceğine ya da hediye çeki vaat edildiğine ilişkin haber, mesaj, reklam veya gönderilen SMS’lere itibar edilmemesini tüm tüketicilerimizin bilgisine sunarız.”

 

Editör: TE Bilişim