Gökay Şimşek

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlü Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) işçileri MESS ile süren Toplu İş Sözleşmelerinin sonuç vermemesi sonrasında fabrikalarındaki eylemlerini artırmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar’ın katılımıyla Belediye Sosyal Tesisleri Çay Bahçesi önünde bir araya gelen metal işçileri fabrikalardaki eylemlerini devam ettirecekleri söyleyerek süreci gerekirse genel greve kadar götüreceklerini belirmişlerdi.

Toplu İş Sözleşmesinin sonuca ulaşana kadar eylemlerini devam ettirme kararı alan Demisaş ve Accuride Wheels işçileri Pazartesi ve Salı günleri öğle yemeklerine giderken sloganlar eşliğinde kararlılıklarını devam ettirirken, Perşembe ve Cuma günlerinde ise sabah vardiyası başında yine sloganlar eşliğinde yarım saat iş aksatma eylemlerini gerçekleştiriyorlar.

“MESS DAYATMALARINI KABUL ETMİYORUZ”

Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan,MESS ile süren Toplu İş Sözleşmesini sonuca ulaştırıncaya kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylerken, her geçen günde eylemlerinin dozunu artıracaklarını belirtti. TİS görüşmelerinde kararlı olduklarını vurgulayan Büyükbeyhan;MESS dayatmalarını kesinlikle kabul etmeyeceklerini,haklarını alıncaya kadar mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim