Hasan Güner
Bilecik’te eğitim gören üniversite öğrencileri, şehirde sosyal ve kültürel etkinliklerin olmayışından şikayetçi. İlin kendilerine sunamadığı etkinlikleri kendi imkanlarıyla yapmaya çalışan ya da çevre illerde arayan öğrenciler, Bilecik’te evde oturmaktan başka sosyal aktivitelerinin olmadığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Bilecik’e gelerek şehir merkezinde halk röportajları gerçekleştiren CNN Türk’ün beğenilerek izlenen ‘Güne Bakış’ programını hazırlayan ve sunan gazeteci Deniz Bayramoğlu, üniversite öğrencilerine de mikrofon uzatmış; öğrenciler ise sosyal ve kültürel etkinliklerin olmayışından şikayet etmişti.
Bilecik’in gelişme aşamasında olduğunu ve öncelikle kültürel açıdan bayağı bir gelişmesi gerektiğini belirten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Müzik Kulübü Başkanı Emre Yıldırım, kulüp tarafından organize edilen tanıtım konserinde dahi birçok zorlukla karşılaştıklarını söyledi. Yılmaz, “İnsanların bizi teşvik etmesi, bizim yapmamızı istemesi lazımken biz yaklaşık 3 aydır oradan oraya koşturup duruyoruz ufak bir konser yapmak için. Biraz öğrencileri teşvik etmek lazım.” dedi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ben Ankara’dan geldim ve bu benim ikinci senem. Ben yaklaşık 7 yıldır müzikle uğraşıyorum; gitar çalışıyorum, söylüyorum. Birkaç kere konsere çıktım yani tecrübem var. Buraya geldiğimde üniversitede müzik kulübü göremedim. Bu benim için çok büyük bir eksiklik oldu. Her üniversitenin bir müzik kulübü vardır. Bu üniversitede bu yoktu. Belediyenin yapmaya çalıştığı kültürel etkinlikler de fazla üst düzey olmuyor. Biz elimizden geldiğince müzikle alakalı sanatsal bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Bilecik’te evde oturmaktan başka sosyal aktivitemiz yok diyebiliriz. Şu an Bilecik gelişme aşamasında. Öncelikle kültürel açıdan bayağı bir gelişmesi lazım Bilecik’in. Sinema salonumuz bile mesela şu anda çok kötü durumda. Daha iyi bir sinema yapılabilir. Tiyatro alanlarında teşvikler geliştirilebilir.”
Başkan Yardımcısı Cemil Can Görgülü ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Ben 2 sene önce Nazilli’den geldim. Birçok enstrüman çalan arkadaşımız var. Bunların hepsini bir araya toplamak istedik. Bilecik’te kafelerden tutun bu tür etkinliklerin hepsinde öğrencileri göreceksiniz, çalışanlarına kadar. Dedik bunların hepsini bir kulüp altında barındıralım. Okul çerçevesi altında kulübümüzü hem tanıtalım hem de arkadaşlarımız bir arada daha güzel şeyler yapsın diye düşündük. Başkanımızla birlikte bu kulübü kurduk. Kulüp kurulduğundan beri projelerimizi sürekli gerek okul yönetimine gerek belediye yönetimine sunuyoruz. Biraz daha teşvik olursa bizim için daha iyi daha kolay olur. Bir tanıtım konserini yapabilmek için bile çok fazla uğraşmamız gerekti.”
Editör: TE Bilişim