Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aktiviteler ile ‘’Evde Kal’’ kampanyasına destek sağlanıyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 (korona) virüsün etkisini azaltmak amacıyla gerçekleştirilen Evde Kal kampanyasına Bilecik Belediyesi, birçok alanda düzenlediği faaliyetler ile katkı vermeye çalışıyor.

Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bir yandan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesinde sanal tur ve sanal anlatımlar düzenlenirken, diğer yandan yaşlılar ve gençlerin evlerinde egzersiz yapmaları için uzman eğitmenler tarafından egzersiz dersleri ve online konserler veriliyor.

‘’İNSANLARIMIZ YETER Kİ EVLERİNDE KALSINLAR BİZLER HER ANLAMDA ONLARIN YANINDAYIZ’’

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Arkeolog Mesut Ünver, yapılan aktiviteler hakkında yaptığı açıklamada, halkımızın evlerinde kalmasının önemine değinerek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak, bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın ile mücadele kapsamında birçok çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ‘’Evde Kal Bilecik’’ ‘’Evde Kal Türkiye’’ sloganı ve kampanyasına katkı yapmak için Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesini gezerek, sanal ortamda insanlarımızla buluşturuyoruz. Çünkü sağlık her şeyden önemli. Vatandaşlarımıza, ‘Sizler evlerinizde kalın biz tarihi ve tarihi mekanlarımızı evinize ve ekranlarınıza getiririz’ diyoruz. Türkiye’deki birçok şehrimizde olduğu gibi evlerimizde kalarak bu salgından en kısa zamanda kurtulmamız gerekir’’ dedi.

‘’EVDE KAL’’ İÇİN SPOR EGZERSİZLERİ

‘’Evde Kal’’ kampanyasına destek amacıyla düzenlenen bir diğer aktivite ise Bilecik Belediyesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi görevlileri tarafından verilen egzersiz eğitimleri oldu.

Beşiktaş Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezinde bir araya gelen eğitmenler Gülşah Pekince ve Hilal Kartal, evde kalan vatandaşlarımız için egzersiz hareketlerini göstererek anlattılar.

Bilecik Belediyesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi Eğitmenleri Gülşah Pekince ve Hilal Kartal ise Bilecik Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu zor günlerde evlerinde yapabilecekleri egzersizleri gösterip hakkında bilgi verdiklerini belirterek, hem sözlü hem de işaret diliyle’’Lütfen kendin ve sevdiklerin için evde kal Bilecik’’ mesajını verdi.

Evde Kal kampanyasına destek amacıyla geçtiğimiz günlerde salgının, tedavi şartları, bulguları ve korunma yollarını online panelde Canlı yayın ile ekranlara taşıyan Bilecik Belediyesi tarafından 2 Nisan Perşembe günü saat: 19:30’da Murat Durmaz ve Orkestrası ile Online Konser, Canlı yayın ile insanlara ulaştırılacak.

Editör: TE Bilişim