Bilecik Abhaz Kültür Derneği ile Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nden sosyal medya hesabından yapmış olduğu Kamalı Ahmet Efe paylaşımı sonrası Çerkezleri hedef aldığı iddiası ile eleştiri oklarının hedefi olan ve CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı hakkında açıklama yapıldı.

Bozüyük Kafkas Derneği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bozüyük CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı, Federasyonumuzun ve Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneğimizin girişimleri ile görevden alınmıştır.

Bozüyük CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin’in yaptığı 18 Mart Çanakkale Zaferi anmaları ile ilgili sosyal medya paylaşımında Çerkeslere yönelik etnik ayrımcılık suçunu alenen işlemesi toplumumuzda infiale neden olmuştur. Biz Çerkesler, Çanakkale Savaşı dahil bu ülkenin savunulduğu tüm cephelerde, nüfusumuz ile kıyaslanamayacak kadar büyük fedakarlıklarla katkı vermiş bir halkız. Bu yönü ile paylaşım tarihi gerçeklerle de çelişmektedir.

Türkiye’nin pek çok şehri gibi Bozüyük de farklı kimliklerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Başta temsil makamında olan kişiler olmak üzere, hepimizin toplumsal barış ve huzura özen göstererek karşılıklı saygı içerisinde bir arada yaşamayı öncelikli sorumluluk olarak görmemiz gerekmektedir.

Bu çerçevede, adı geçen kişinin paylaşımına ilişkin toplumumuzun tepkisi Federasyonumuz tarafından Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneğimiz ile koordineli şekilde ilgili mercilere iletilmiştir.

Yapılan çalışmalar ve toplumumuzun kararlı tepkisi sonucu, adı geçen kişi görevden alınmıştır.

Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların etnik ayrımcılık söylem ve uygulamalarının önlenmesi konusunda gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Toplumsal barış ve huzura herkes azami özeni göstermelidir.”

“Biz bu ülkenin mozaik taşlarından biriyiz”

Bilecik Abhaz Kültür Derneği’nden ise konuya ilişkin yapılan açıklamada, “CHP Bozüyük kadın kolları başkanı Sayın Nuran Kamalı Şahin tarafından yapılan talihsiz açıklamayı anlamıyoruz. Kabuk bağlayan yaraları kaşıyan, etnik ayrımcılığı körükleyen bu tavır akılcı bir siyasetçi dili olamaz. Böyle sadece böl, parçala ve yönet diyen emperyal güçlerin ekmeğine yağ sürersiniz. Biz bu ülkenin mozaik taşlarından biriyiz. Bu paylaşımından dolayı Nuran hanımı ve paylaşımına destek olanları kınıyoruz. Gereğini yapan ve görevden alan CHP yönetimine teşekkür ederiz saygılarımızla.” denildi.

Editör: TE Bilişim