Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de gün boyu etkili olan kar yağışından dolayı köy yolları kapandı.

Merkezde;  İnegöl yolu (Koyunköy grubu) , İlyasbey grubu, Abbaslık yolu, Söğütde Savcıbey grubu, Pazaryerinde Bozcaarmut grubu ve Dülgeroğlu yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Kış şartları için hazırlıklı halde bulunan Özel İdare ekipleri de gelen talepler doğrultusunda çalışmalara başladı.

Etkili kar yağışından dolayı İnegöl- Bilecik servisi de kontrolü kaybederek yol dışına çıktı. Çocukların da olduğu serviste mahsur kalan yolcular için harekete geçen özel idare ekipleri, çok geçmeden mahsur kalan kişilerin imdadına yetişti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbat’ın da bizzat katıldığı çalışma kısa süre içerisinde başarıyla tamamlandı.

Alınan bilgilere göre, Bozüyük Kozpınar, Dombaçayır Grubu, Yenipazar Kuşça yolu için de yol açma talepleri gelmesinin üzerine Özel idare ekipleri greyder yönlendirdi. Diğer yandan Merkez Ahmet Pınarı'nda da bir servisin yolda kalması sonucu greyder gönderildi.

Yaklaşık 10 gün önce de  kapanan 5 köy yolunun kapandığı ihbarını alan Özel İdare ekipleri harekete geçerek kapanan köy yollarını açmıştı.

Karla mücadele konusunda teyakkuz halinde olan Özel İdare ekipleri, 24 saat boyunca hizmete devam edeceklerini kaydettiler.

Editör: TE Bilişim