Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü önünde üzeri örtülü camekan içerisindeki projenin yıkılan Seven Pasajı’nın yerine yapılması planlanan proje olduğu öğrenildi.


Yeni yapılacak yatırımın projesinin hazır olduğu ve Mart ayında yap, işlet devret modeli veya hisse modeliyle ihaleye çıkacağı belirtildi.


Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü önündeki üzeri örtülü camekân içerisindeki maket projenin neresi olduğu yönünde kamuoyunun merak ettiğini duyurmuştuk.  

Haberimizin ardından görüştüğümüz Belediye Başkanı Selim Yağcı, camekân içerisindeki maket projeyi yıkılan Seven Pasajı’nın bulunduğu adaya yapmayı düşündükleri proje olduğunu ve tüm hazıkları tamamlanan proje için Mart ayında yap- işlet devret modeli veya hisse modeliyle ihaleye çıkacağını bu konuda Meclis’ten de her türlü yetkiyi aldıklarını belirterek, Belediye’ye daha fazla gelir getirecek modeli seçeceklerini söyledi.


Bu alanı daha önce kendilerinin yapmayı düşündüklerini fakat maliyet olarak Belediye bütçesinin bunda zorlanacağını belirten Başkan Yağcı, hazırlattıkları proje kapsamında ihaleye çıkarılacağını söyledi.


Bir bölümüne ihtiyaç kapsamında büyük firmaların gelebileceğini, AVM tarzında dükkânların yapılacağını kot farkı ile yer altında ihtiyaç kadar otopark olacağını ve üzerinin de havuz ile yeşil alanların bulunacağı meydan olarak kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, o bölgenin Bilecik'in merkezi olacağını da sözlerine ekledi. 

 

Editör: TE Bilişim