İstanbul'da geçtiğimiz Ekim ayında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Kızılsaray Köyü yakınlarında bir bağ evinin yanında toprağa gömülü olarak bulundu. Polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.

Fatih'te erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan bir ithalat firmasında çalışan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu, 2 Ekim 2019 tarihinde ortadan kaybolmuştu. Polise başvuran erkek arkadaşı ise kız arkadaşının kendisini aradığını bir kaza yaptığını, karşı tarafında kendisiyle konuşmak istediklerini söylerken telefonun kapandığını bir daha kendisinden haber alamadığını söylemişti. Lisha Yu'nun ailesi de bir süre sonra gelerek kızlarının bulunması için polisten yardım istemişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Lisha Yu'nun otomobilinin iki gün sonra Mahmutbey gişelerinden geçtiğini tespit etmişti. Polisin yaptığı inceleme sonucu Lisha Yu'nun kasten otomobiline çarpılarak durdurulduktan sonra kaçırıldığı belirlendi. Polis yaptığı araştırma sonucu Lisha Yu'nun kaybolmasıyla ilgili yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda Bilecik'te Söğüt’e bağlı  Kızılsaray Köyü yakınlarında Uygur Türkü Muhammed adlı birine ait bir çiftlik evinin  yakınında yol kenarına gömülmüş halde Lisha  Yu'nun cesedi bulundu.

Önceki gece İstanbul’dan gelen özel ekip  Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı nezaretinde  gece saat 22.00 sularında gözaltındaki bir şüphelinin gösterdiği yerin kazılması sonucu 60 cm derinliğinde Lisha Yu’nun cesedini buldu. Lisha Yu’nun cesedinin Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesinin ardından işlemlerin bitmesi sonrasından memleketi Çin Halk Cumhuriyeti’ne gönderileceği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının ise devam ettiği öğrenildi.

Gömülen yer sürülmüş

Diğer yandan 30 dönüm arazisi bulunan çiftlik evinin tel örgüler ile çevrili olduğu ve hemen tel örgülerin yanından geçen Dereboyu Barajı’na giden yolun Lisha Yu’nun cesedinin gömüldükten sonra sürüldüğü belirtildi.

Ekim ayında 34 plakalı araçlar köye gelip gitmiş

Kızılsaray Köyü Muhtarı Alaattin Lofçalı, önceki gece köylerine İstanbul’dan polislerin ve Bilecik’ten Başsavcının geldiğini, köylerine yakın alanda bulunan bağ evinin hemen yanından geçen Dereboyu baraj yolunda kazı yapıldığını ve kimsenin bu bölgeye yaklaştırılmadığı belirterek, yapılan kazı sonucunda bir kadın cesedi bulunduğunu aktardı. Bu çiftlik tarafına Ekim ayında 34 plakalı araçların çok gelip gittiğini farkettiklerini fakat böyle bir şeyi ummadıklarını da belirtti. 

O bölgeyi iyi bildiğini ve çiftlik evinin yanından geçen Dereboyu Barajı’na giden yoldan daha önceden araçların geçiş yapabildiğini fakat kısa bir süre önce yolun sürüldüğünü söyledi. Daha önceden bu çiftlikte Uygur Türklerinin kaldığını fakat şu anda kimsenin yaşamadığını ve çiftlik sahibinin ekip biçerek hayvan beslemek için yeni yerler yaptığını fakat bir süredir ortalıkta görünmediğini de aktardı.

Editör: TE Bilişim