Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2018-2019 Olağan Genel Kurulu gerçekleşirken tek adayla gidilen seçimde 30 yıllık mevcut Başkan Halit Gölcan, güven tazeledi.

Konak Kafe Restoran’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan olağan Genel Kurula yoğun katılımın olduğu gözlenirken, Divan Başkanlığı’na Murat Özkarayurt getirildi.

Vali Bilal Şentürk’ün de katılım sağladığı Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Çalışma, Denetim Kurulu ve Hesap Raporlarının (Bilanço-Gelir Gider Tabloları) okunması, müzakereleri oylanırken, seçimler açık oy sistemi ile gerçekleşti.

753 ortağın olduğu öğrenilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, üyelere kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sunarken, Covid-19 sürecinde esnaflara Halk Bankası aracılığıyla kredi kolaylıkları sağladıklarını söyledi.

“ESNAF ARKADAŞLARIMIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Başkan Gölcan, “30 yıldır başkanlık yapıyorum. Kooperatifimiz iyi bir şekilde, masraf yapmadan para biriktirmekteyiz. Esnafımızın sorunlarını halletmekteyiz. Buna göre 81 milyon lira lansmanımız var, yani para dağıttık. Esnaf Kefalet Kooperatifleri esnafımızın can damarı. Düşük faizle kredi dağıtıyoruz. Faizlerimiz daha önce 4 buçuktu. Şu anda mevduat faizleri yükselince 9 buçuk civarına çıktı. Bin 73 kişiye 25 bin liralık destek kredisi verdik, banka ile beraber. 42 kişi kadın, 42 kişi erkek esnafa destek kredisi verdik. 1.073 kişiye de 25 milyon liralık banka ile beraber destek kredisi verdik. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, onları hiçbir zaman mahcup etmedim devamlı onların yanında oldum, onların sorunlarını çözmeye çalıştım ve devamlı yanlarında olacağım” ifadelerine yer verdi.

“BİLECİK ÇOK ŞÜKÜR İYİ BİR NOKTAYA GELDİ”

Vali Bilal Şentürk ise, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “köklü bir esnaf teşkilatına sahip olabilmek için yani iyi bir sanatkar olabilmek için önce omurgayı inşa etmiş atalarımız. Yiğitlik dediğimiz kavram mükemmel bir insan olabilmek için omurgalı olmak gerekiyor. Doğrunun hakkını savunucusu olmak gerekiyor. Bu teşkilatın çekirdeğinin atılacak ilk adımının yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor. Üçüncü aşamada çıraklık geliyor. Biz bunu eğitim programımıza sokmak için uğraşıyoruz. Belli meslek mensuplarının ticaretle uğraşan insanların sanatkarların biraraya geldiği küçük bir birlik olarak görmek mümkün değil. Bu toplumun temeli aslında. Bireyimize yiğitliği öğrettiğimizde onu iyi bir gözlemci yapmak yaptığımızda aslında biz çok dirayetli bir insan yetiştiriyoruz. Bu insan ticarette de olursa mutlaka başarılı olur, ziraatta da olsa başarılı olur, sanatta da olsa başarılı olur. Toplumun hangi alanında bulunursa bulunsun mutlaka dik omurgalı doğruyu-yanlışı ayıran duruşuyla örnek olabilen birey yetiştiriyorsak gönül rahatlığı ile her şeyimizi ona emanet edebiliriz, bizim hedefimiz bu.

Bunun en ön ayaklarında olan, toplumun içinde olan ve sivil olan esnaf ve sanatkarlarımız o yönüyle çok önemli. Kıymetli Başkanımızla 2 buçuk yıldır çalışıyoruz tabi sıra dışı bir dönem yaşıyoruz, 2 buçuk yıldır çalışıyoruz. Bu süreç pandemi ve onunla mücadele ile geçti. O yönüyle belki bizim denetim ekiplerimiz, gerek kolluk birimlerimiz, gerek sivil denetim ekiplerimiz sürekli sahada oldular ama bizim niyetimiz hiçbir zaman bir esnafımızın kepengini kapatmak değildi. Tam tersi hem toplumumuzun sağlığını korumak, hem de korurken tezgahınızın tekerini döndürebilmenizi sağlamaktır. Bugüne kadar 1 buçuk yılda Bilecik çok şükür iyi bir noktaya geldi. Çok sıkıntılı günlerimiz oldu. Bunları bazen hissettirdiniz, bazen hissettirmediniz. Bıçağın kemiye dayandığına bazen şahid olduk, esnaf olarak zorlandığınızı biliyoruz, görüyoruz ama bu yönüyle başkanımızın koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğümüzün ve tüm kamu birimlerinin Cumhurbaşkanımızın da desteği ile esnafımızın bu zorlukları daha kolay aşabilmesi için ciddi destekler de ortaya konuldu. Bundan önemli bir kesimin de istifade ettiğini biliyoruz. Sıkıntıları paylaşırsak çözebiliriz. Bu bir afettir depremdir, pandemidir. Yükleri paylaşarak en az yüke ben talibim, hiçbir sorumluluktan kaçmıyorum ama bunu tek başına taşımamız da mümkün değil. Bu süreçte sizlerden çok engin bir sabır gördük, bütün esnafımıza teşekkür ediyorum.

Devletin sağladığı imkanlarla, sizlerin çabasıyla imkanları birleştirerek Bilecik’imizi butik bir il yapmak istiyoruz. Esnaflığın en güzel yapıldığı, en ilkeli yapıldığı il olmasını istiyoruz. Bunu hep beraber sağlayalım inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim