Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, esnaf kredilerinin 500 bin TL'ye çıktığını belirtirken, ayrıca esnaflara anlaşmalı firmalarla indirim imkanı sağlayan 'Tesk Kart' dağıtılacağının müjdesini de verdi.

Konuya ilişkin ayrıntılı olarak açıklama yapan Halit Gölcan, 150 bin TL işletme kredisi, 350 bin TL işyeri edindirme kredisi ile ticari araç kullanan esnaflara ise 350 bin TL 10 yıllık vade ile hükümet tarafından kredi desteği sağlanmaya başladığını ve yakın zamanda esnaflara dağıtılacak olan 'Tesk Kart' sayesinde yüzde 40'a varan indirim imkanlarının sunulacağını söyledi.

Hükümet tarafından yıllık yüzde 5 faiz ile bu kredilerin verilmeye başlandığı belirten Gölcan, şöyle konuştu:

"Esnaf ve Sanatkarların kredileri 500 bin liraya çıktı. Bunun 150 bin lirası işletme kredisi yani mal veya dükkan alacaklara sağlanıyor. Bu kredi 5 yıllık yıllık faizi yüzde 5 olmak üzere veriliyor. Ayrıca esnafımıza işyeri alma kredisi 350 bin lira verilecek.Yani yeni işyeri alacaklara yönelik verilecek bu kredide. Ticari araç kullanan minibüsçümüze, kamyoncumuza, tırcımıza 350 bin lira 10 yıllık vade ile yine faizi yılda yüzde 5 olmak şartıyla sağlanan kredilerimizi Bilecik'te vermeye başladık. Bu kredileri almak isteyenlerin kredi çekmek için yeterli şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Sicilinde bozukluk olanlar varsa bu kredilerden yararlanamıyor."

Tesk Kart yüzde 40'a varan indirim imkanı sağlayacak

Başkan Gölcan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun 'Tesk Kart' uygulamasını hayata geçirdiğini belirterek, bu kart sayesinde esnafların kendilerinin ve ailelerinin anlaşmalı firmalardan yüzde 40'a varan indirimlerden faydalanacağını belirtti.

Başkan Gölcan, 'Tesk Kart' ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları ifade etti: "Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından 'Tesk Kart' denilen yeni bir kart uygulamaya konuldu. Bunu odalarımıza ve esnaflarımıza dağıtacağız. Bu kart ne gibi ayrıcalıklar getiriyor derseniz, Konfederasyonumuz şu anda 40 firma ile anlaşma yapmış durumda. İleride de anlaşma yapılan firma sayısı da artacak. Bu kart sahiplerine anlaşmalı firmalardan indirimler yapılacak. Örneğin BP ile anlaşma yapılmış. Benzinde ve mazotta yüzde 8 indirim imkanı sağlanmış. Diğer yandan alışveriş merkezlerinde olsun, özel hastanelerde olsun yüzde 40'a kadar indirim imkanı sağlanacak yerler bulunuyor. Bu kartı tüm esnaflarımız ve ailelerine yakın zamanda dağıtmaya başlıyoruz. Bu kart ile ilgili yakın zamanda ayrıntılı bilgiler gelecek ve bunu biz esnafımıza duyuracağız. Bizlere destek veren Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Tüm esnafımıza gerek kredinin, gerekse 'Tesk Kart'ın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Editör: TE Bilişim