Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidinin İl Trafik Komisyon kararı ile kapatılması esnaflar ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Günde yüzlerce insanın karayolunu karşıdan karşıya geçmek için kullandığı Atatürk Bulvarı üzerindeki Hamam Sokak ile Gülistan Sokağı birbirine bağlayan yaya geçidi,son yapılan çalışmalar ile hizmete kapatıldı. Trafik lambaları da söküldü. Yıllarca kullanılan ve hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatılan yaya geçidine birçok vatandaş tepki gösterdi.

Özellikle çevredeki esnaflar yaya geçidini sık sık kullandıkları için mağduriyet yaşamaya başladıklarını belirtirken, birçok öğrenci de durum karşısında tepkilerini dile getirdiler. Buradaki yaya geçidinin kapanması ile tek yakın geçiş olan orta göbeğin yetersiz kalacağı ve vatandaşların yaya geçidinden daha çok yoldan geçmeyi tercih edeceği endişesi yaşanıyor.

Diğer yandan kapatılan geçit sebebiyle yayaların şimdiden orta refüjün üzerinden geçmeye başladıkları öğrenilirken, yarın öbür gün bu durumun tehlike arz edeceği ve kazalara neden olabileceği belirtiliyor.

Yaya geçidinin kapatılmasına yönelik vatandaşların tepkisi bu şekilde olurken, gerekli mercilerin durum karşısında ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim