İlimizin en işlek caddelerinden olan ve gün içinde yoğun park sıkıntısı yaşanan Dedeoğlu Caddesi’nin esnafı, cadde ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği yerde bulunan şehir içi minibüs durağının kaldırılmasını istiyor. 2 süpermarket ve bir de dershanenin olduğu yerde bulunan durağın,  kendilerinin ve müşterilerinin araçlarının park etmesine engel olduğunu belirten cadde esnafı, topladıkları imzayı şikayet dilekçesiyle birlikte Bilecik Valiliğine sundu. Minibüs durağının şehrin tam ortasında değil biraz dışında olması gerektiğini savunan esnafların başvurusuna verilecek cevap merakla bekleniyor.

Dedeoğlu Caddesi esnafının Bilecik Valiliği’ne sunduğu dilekçe şöyle:

“İ1 Trafik Komisyonunuzun 16.01.2014 Tarih ve 2014/05 No’lu kararıyla Gazipaşa Mahallesi, Dedeoğlu Caddesinin Atatürk Bulvarı birleşim kavşağı şehir içi dolmuşlarına park alanı olarak tahsis edilmiştir. Yine aynı caddenin diğer yönü de Park Taksi durağı olarak geçmişte tahsis edilmiştir.

Şehrin merkezi bir caddede biz esnaflar yüksek meblağlarda dükkân kirası ödeyerek ticaret yapmaktayız.

Herkesin gördüğü üzere, Bilecik’imiz her geçen gün büyümekte, çoğalan araçlara park yeri bulunamamakta ve caddelerimizi de büyütebilme şansımız çok zordur. Caddemizde A-101 ve BİM gibi ve ayrıca öğrencisi kalabalık Sınav Dergisi Dershanesi bulunmaktadır.

Müşterilerimizin birçoğu araç ile alışverişe gelmekte ve bu sebeple araçlarım park edememeleri sebebiyle, araçlarım rahat park edebilecekleri yerlerden alışverişlerini yapmaktadır. Caddemizin bir tarafı şehir içi dolmuş ve diğer tarafı taksi park yeri olması ve de bu yerde kaç adet aracın park edebilmesi belirtilmemesi sebebiyle kendi yerleri dolduğunda, diğer park yerlerini de işgal etmektedirler. Bilhassa şehir içi dolmuş durağının şehrin sonunda olması gerektiğini düşünmekteyiz.

Sonuç olarak, biz esnaflar komisyon kararınızın yeniden gözden geçirilerek şehir içi dolmuş park yerinin caddemizden kaldırılarak, müşterilerimizin rahatça park edip, alışveriş yapabilmesi ve bizim de para kazanmamıza engel olunmaması hususunu emir ve müsaadelerinize arz ederiz.”

 

Editör: TE Bilişim