Eskişehir Bilecikliler Derneği, önceki Akşam Eskişehir’de, Tepebaşı’nda bulunan Trakyalılar Restoran’da birlik beraberlik yemeği düzenledi. Canlı müzik ve sanatçı eşliğinde renklenen gecede keyifli anlar yaşandı. Gecede, Eskişehir’de yaşayan Bilecikliler birbirleri ile tanışıp kaynaşma olanağı buldular.

Gecenin açılış konuşmasını Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği (EYBİLDER) Başkanı Harun Çakmaklı yaptı. Eskişehir’de diğer şehirlerden gelerek yaşayan en yoğun nüfusun Afyonlulardan sonra Bilecikliler olduğunu ifade eden Çakmaklı, 10 arkadaşı ile birlikte derneği kurmaya karar verdiklerini ve dernek üye sayısının daha da çoğalmasını istediklerini söyledi.

Harun Çakmaklı'nın ardından söz alan
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ise, etkinliği düzenleyen başkan ve yöneticilere teşekkür etti. Şeker, “Biz iki kardeş şehiriz. Hep birlikte ayrım gözetmeyen birbirine geçmiş iki şehir. Burada oturuyoruz. Buranın suyunu içiyoruz ve burada olmaktan da gurur duyuyoruz. Her konuda Eskişehir’le beraberiz. Eskişehir her alanda gelişen bir kent. Resmi rakamlarla 38 bin küsür Bilecikli Eskişehir’de yaşıyor. Biz Eskişehir’de Bileciklilerin daha güçlü olmasını, siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında önde yer aşmasını istiyoruz. Aramızda çok değerli siyasetçilerimiz mühendislerimiz, eczacılarımız, oda başkanlarımız, muhtarlarımız var. Bileciklilerin hep beraber olmasını, hep birlikte hareket etmesini istiyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Hangi parti olursa olsun, yerel seçimlerde Bileciklilerin önde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 






Editör: TE Bilişim