Eskişehir Endüstri Fuarı Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji fuarı açılışı gerçekleşirken milli gücün buluştuğu endüstri fuarına Bilecik’ten de katılım sağlandı. Fuara Bilecik’ten Bozüyük Ticaret ve sanayi Odası(TSO) Başkanı Buğra Levent ve birçok sanayici iştirak etti.

Türkiye’nin havacılık, savunma ve makine ve endüstri alanındaki milli gücünü buluşturan Eskişehir Endüstri Fuarı ve fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen ikili iş görüşmeleri ETO-Tüyap Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde başladı.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de katıldığı fuarın ve ikili iş görüşmelerinin açılış törenine;Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, protokol ile şehir içinden ve şehir dışından gelen OSB, Oda ve teknoparkların temsilcileri katıldı.

Eskişehir Endüstri Fuarı’nın açılışını yapan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Eskişehir sanayisinin köklerinin çok eskiye uzandığını belirterek, Devlet Demir Yolları ve Havacılık Meslek Yüksekokullarıyla Eskişehir’in aynı zamanda sanayinin eğitim merkezi olduğunu dile getirdi. Savunma Sanayi Başkanlığı ve bünyesindeki firmalarla birlikte fuara katılma sebeplerinin Eskişehir’in savunma ve havacılık sanayisi şehri olduğunu belirten Demir, Eskişehir Endüstri Fuarı’nın hem şehre hem de sanayi sektörüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim