Cafer Elmas

Pazartesi günü dinlenme tesisi olarak kiralanması için ihaleye çıkacak olan eski Vali Konağı için projesinin bile olmadığı öğrenilirken, 7 yıllık kiralanma sürecinin de az olduğu belirtildi.

AVM yapılmak için daha önce 2 kez ihaleye çıkan, ancak alıcı bulamayan eski Vali Konağı’nın kiralanmasına karar verildi.

İl Genel Meclisi’nde alınan kararla, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan 2 pafta 4 ada 20 parselde kayıtlı eski Vali Konağı’nın yıkılarak yerine prefabrik ya da ahşap yeni bir bina yapılması şartı ile kiraya verilmesine karar verildi.

Tamamı 2 dönüm 300 m2’lik alana 2 katlı binanın restaurant/cafeterya gibi ticari amaçla kullanılması düşünülürken, bu yer için projenin  olmadığı şartnamede sadece İl Özel İdare’nin  onaylayacağı bir projeye izin verileceği öğrenildi.

29 Aralık Pazartesi günü İl Özel İdaresi İl Encümeni Toplantı Salonu’nda saat 14.00’de gerçekleşecek olan ihale açık teklif usulü olarak yapılacak, alıcı ise mevcut binanın yıkımını da üstlenecek.

7 yıllığına kiralanacak olan Konak yerinin 10.080 TL geçici teminat ve aylık kira bedeli 4.000,00 TL olarak kiraya çıkacağı belirtilirken, şartnamede sürenin de az olduğu ihaleyi alacak kişinin bu kadar kısa sürede mevcut yere gereken gerçek yatırımı yapmaktan kaçınacağı belirtiliyor.

Bilecik'in en önemli yerlerinden olan ve yapılacak projenin marka şehir olma yolunda adımlar atmaya çalışan ilimiz için büyük önem kazanması nedeniyle ince elenip sık dokunulması gerekiyor.

Fakat bugün ihalesi yapılacak yerin nasıl yapılacağına ilişkin ortada bir proje bile yok. İhaleyi alan kişi yüksek rakamla kiralaması sonucunda  oraya  ne gibi bir proje yaptıracak, gelişi güzel bir projeye İl Özel İdaresi onay verecek mi?

Vatandaşlar ilimizin en önemli yeri için önce projelerin yarışmasını ondan sonra ihale edilerek belirlenen en güzel proje kapsamında ihale edilerek işletmeciye verilmesi gerektiğini savunurken, marka şehir olmak için uğraşan Bilecik’in göbeğine yapılacak saçma sapan projenin şehrin imajını bozacağını belirtiyorlar.

 

  

Editör: TE Bilişim