Cemre Yaşam Evleri’yle ilimizin en büyük yaşam alanı projesine imza atan Eskişehirli ESESTAŞ inşaat firması, Bilecik Belediyesine bir adet sıfır kilometre kepçe hediye etti. Şartsız bağış niteliğinde olan hibe kepçe, belediye meclisinin onayıyla kabul edildi.

Belediye Meclisinde görüşülen konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, hibenin lastik tekerli büyük bir kepçe olduğunu ve belediyenin işini görecek bir araç olduğunu söyledi. Ay, şahsi bağışları kabul etme yetkisinin belediye başkanında olduğunu, ancak taşıt kanunun gereğince tescil edilmesinde meclis kararı gerektiği için meclis gündemine getirildiğini belirtti.   

Muhalefetin çekimser yaklaştığı konuda açıklama yapan Ay, firmanın Belediyeyle ruhsat yada imarlık bir durumu kalmadığını, imar planlarının uygun olduğunu, ruhsatını aldığını, kaba inşaatlarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi ve “Belediyenin hizmetlerinden memnun kalmış olacaklar ki böyle bir hibe yapmayı uygun görmüşler” dedi. Yapılan oylamada kepçe hibesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim