Bilecik Erzurumlular Derneği’nin geleneksel hale getirdiği bahar şenliğinin 6’ncısı, Cumartesi günü Çakırpınar mesire alanında gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi yoğun katılım olan şenlikte Erzurum’un meşhur cağ kebapları pişirildi, türküler söylendi, halaylar çekildi.

İlimizin en çalışkan ve etkili hemşehri derneklerinin başında gelen Erzurumlular Derneği’nin Başkanı Lütfi Akyüz, bahar şenliği organize etmelerinin amacının hemşehrilerini bir araya getirip kaynaştırmak ve birlikteliklerini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Derneklerinin toplam 260 üyesi olduğunu, Bilecik’te Erzurum nüfusuna kayıtlı 2900 kişi yaşadığını, Bilecik nüfusuna kayıtlı Erzurumlularla birlikte bu sayının 8500 kişiye ulaştığını belirten Akyüz, “Ata yadigarı topraklar” dediği Bilecik’te yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Akyüz şöyle konuştu:

“Dün Bilecik’in fethinin 717’yılını hep beraber kutladık. Bu kutsal, ata yadigarı topraklarda Bilecikli kardeşlerimizle birlikte omuz omuza, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, muhabbetimizi geliştirmek, Bilecik’imizin adını biraz daha duyurmak amacıyla yaptığımız etkinliklerimizde aynı zamanda hemşehrilerimizi bir araya getirip kaynaştırmak, birlikteliklerini güçlendirmek amacıyla yapıyoruz. Allah nasip ederse Bilecik’e hizmete devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim