Cafer Elmas –Kıymet Aslan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Söğüt'te  düzenlenen 732'nci Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı. Şenlik yürüyüşünde kortejde yerini alan Bahçeli, Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.     Bahçeli, burada kendisine gündeme ilişkin soru yönelten gazetecilere "Ertuğrulgazi'nin huzurunda siyaset olmaz" dedi. Söğüt'te 6, 7 ve 8 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin Cumartesi yapılan etkinliklerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vali Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Zuhal Topçu, Şevkat Çetin, Celal Adan ve MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş ile çok sayıda vatandaş katıldı.   
Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş:
“Türkiye’nin her köşesinden kopup gelen büyük vefayı yaşıyoruz”

Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, Hükümet Konağı önündeki törende, 7 asırdır devam eden vefanın asırlarca devam etmesi temennisinde bulundu.
Kuruluşun ve kurtuluşun topraklarında bulunduklarını dile getiren Güneş, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun toprağı Söğüt'ten Domaniç'e göç eden KayıBoyu'nun Hayme ananın önderliğinde tekrar Söğüt'e gelip konuşlandığı gün olduğunu belirtti.
“Ertuğrul beyimizin, bütün beyleri davet edip ve bütün beylerin koşarak geldiği coşkulu bir günü yaşıyoruz" diyen Güneş, şöyle konuştu:
 “Sanki bugün büyük Osmanlı devletinin kuruluşunun toprağı Söğüt’ten Domaniç’e göç eden Kayı boyunun Hayme anamız önderliğinde tekrar Söğüt’e gelip konuşlandığı gün gibi ve Ertuğrul beyimizin bütün beyleri davet ettiği bütün bey-lerinde koşarak geldiği coşkulu bir günü yaşıyoruz. Onun için gönülden 'Hoşgeldiniz' diyorum. Elbette Söğüt küçük bir yer ancak tarihi anlamda çok büyük bir yerdir. Belki ulu çınarın küçücük tohumunun bırakıldığı bu topraklar 3 asır 6 asır 3 kıtada bir medeniyete beşiklik etmiş yüce devletin kurulduğu topraklar. Elbette yüce bir medeniyet kurulmuşsa bunun temelinin sağlam olması gerekiyor. Bu temelin harcında Ertuğrul bey var, Osman bey var, Şeyh Edebali var, herşeyden önce devlet anamız Hayme anamız var. Çünkü bu yüce medeniyet kurulurken kuruluşun önderlerinden Kayı boyumuzun büyük beyi Ertuğrul beyimizin anası oğluna şunu söylüyor. ‘Boyundan soyundan olsun olmasın herkese adaletle davran.’ İşte bu yüce medeniyetin temelinde adalet var. Biz onların torunları olarak büyük gurur duyuyoruz. Ama o gururun yanında o şuurunda bilincinde olmamız gerekiyor. Gelenekler bizim için çok önemli, töremiz bizim için çok önemli bu kültürün nesilden nesile aktarılması gerekiyor. İşte şu coşkulu manzara Türkiye’nin her köşesinden kopup gelen büyük vefa örneği gösteren Yörüklerimiz ve Türkmenlerimiz bu vefanın olduğunu bu töreye bağlılığın hala yaşadığının ispatıdır.
 Her taraftan Söğüt'e, bu büyük etkinlik için destek geliyor. Etrafımızdaki il ve ilçeler etkinlikte yer almak için seferber oluyorlar. Ben böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu geleneği 7 asır yaşatmışsak bundan sonrada daha nice asırlar yaşatabilmenin gayreti ve azminde olduğumuzun ispatıdır bu meydan’ dedi.
Öğrencilere ödüllerini verdi
Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde başladı.

Ardından Söğüt Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8'incisi düzenlenen lise ve orta okullar arasındaki "Osmanlı'da Sanat ve Sanatçı Padişahlar" konulu kompozisyon ile "Osmanlı ve Osmanlı'nın renkleri" adlı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve boynuna bağladığı Yörük poşusu ile gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vali Akpınar tarafından verildi.
Devlet Bahçeli, ödül törenin ardından gerçekleştirilen kortej eşliğinde şenlik yürüyüşü'ne katıldı. Devlet Bahçeli, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve milletvekillerin de bulunduğu kortej, önde mehteran takımı eşliğinde yaklaşık 1.5 kilometre yürüyerek Ertuğrulgazi Türbesi önüne geldi. Bahçeli yürüyüş sırasında evlerin balkonlarından kendisine sevgi gösterisinde bulunup alkışlayanlara, el sallayarak karşılık verdi.
"Ertuğrulgazi’nin huzurunda siyaset olmaz”

Devlet Bahçeli ve yanındakiler Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ederek, burada dua okudu. Bahçeli türbe ziyaretinin ardından kurulan yörük çadırlarını gezdi. Çadırlardan birinde gözleme ve ayran ikram edilen Devlet Bahçeli bir basın mensubunun "Gündeme ilişkin açıklama alabilir miyiz?" demesi üzerine "Ertuğrulgazi'nin huzurunda siyaset olmaz. Bugün Ertuğrulgazi'yi anma günü" karşılığını verdi.
Şifalı Pilav çok beğenildi

Tören sonuna doğru vatandaşlara ikram edilen şifalı pilav yiyenler tarafından çok beğenildi.Bu yıl ihale ile yaptırılan pilavı Bozüyük Mutfak Restoran’ın aldığı öğrenirken hiç izdihamın yaşanmadığı pilav ikramında  özel kutulara konan pilav’ın yanı sıra kese kağıdından yine kutularda üzüm su ıslak kolonya kaşık hatta kürdanına kadar hazırlanmış paketlerin dağıtıldığı gözlendi.

 

                   
Editör: TE Bilişim