Gökay Şimşek

     Bilecik’in eski eğitim hayatından birçok görselin ve materyalin okulun koridorlarında sergilenmesi ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılanırken, müzenin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve okul müdürü Zaim Akbulut kestiler.

     Kurdele kesim töreni öncesi konuşma gerçekleştiren Ertuğrulgazi Lisesi Müdürü Zaim Akbulut, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde uygulamaya koyduğu Eğitim Tarihi Müzesi’ni ilimizin en köklü okulu olan Ertuğrulgazi Lisesi’nde açmak için Nisan ayından beri çalışma yürüttüklerini belirtti. Müdür Akbulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

     “Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde 81 ilimizde o ilin en köklü okullarında yapılması planlanan, o ilin il eğitim tarihi müzesi için çalışma başlattık. Nisan ayında başlayan çalışmalar bugünkü 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılışı gerçekleştirilmesi durumuyla neticelendirilmiş olacak. Bu süreçte de eser toplama çalışmaları devam edecek.

     Toplanan eserler gençlerimizin geçmişle gelecek arasındaki bağlantısını kurabilecek tarihi değeri olan objeler, anıtlar, müzede sergilenebilecek olan tarihi nitelikteki eserler. Bu bağlamda ilimizin bütün ilçeleri de dâhil olmak üzere eğitim kurumları ziyaret edilmiştir. Burada bulunan ve geçmiş dönemde eğitimin materyali olarak kullanılan resim, obje, görsel materyal, ders materyalleri toplanmıştır ve bugün bu müzemizde sizlere sunulmuştur.”

     Açılış kurdelesi kesildikten sonra müze ziyaretçilerine sergilenen birçok eser hakkında okul müdürü Zaim Akbulut bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim