Ertuğrulgazi Lisesi öğrencisi Melih Babacan Öğretmen Mustafa Kan danışmanlığında Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye 1. Oyuncu Beyinler Turnuvası’nda gösterdiği başarı sonucunda finallere kalmaya hak kazandı.

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye 1. Oyuncu Beyinler Turnuvası’na Ertuğrulgazi Lisesi İngilizce Öğretmeni, Akıl Oyunları Usta Öğreticisi Mustafa Kan danışmanlığında 8 öğrenciden oluşan takım ile katıldı.

1. Eleme turunda başarılı olan 2 öğrenci 2. Eleme turuna katılmaya hak kazandı. 2. Eleme turunda da başarılı olan 10 B sınıfı öğrencisi Melih Babacan Türkiye finallerinde Bilecik’i temsil etmeye hak kazandı.

Turnuva öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğrencilere seçmeli zeka oyunları dersinde öğrendiklerini tekrar etme imkânı sunmak amacıyla düzenleniyor. Turnuva, Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine açık olarak 3 kategoride yapılırken, öğrencilerin 17 farklı oyunla yarıştıkları turnuvanın finali 30 Mayıs’ta yapılacak.

Turnuva öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğrencilere seçmeli zeka oyunları dersinde öğrendiklerini tekrar etme imkânı sunmak amacıyla düzenleniyor.

Editör: TE Bilişim