Emine Türksoy

Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi'ni ziyaret etti. Kütüphanenin tüm salonlarını gezerek yetkililerinden bilgi alan genç üniversite adayları, zengin kitap koleksiyonundan bazı eserleri de inceleme fırsatı buldu.

Kütüphane yetkilileri öğrencilere Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nin, Türkiye'deki birçok üniversite kütüphanesinden üstün özelliklere sahip olduğunu, kütüphaneden faydalanmak için tüm engellerin kaldırıldığını, kütüphaneden ödünç kitap almanın oldukça basit bir işlemle yapıldığını ve tüm vatandaşların kütüphaneden kitap ödünç alabileceklerini anlattı. 7/24 açık olan ve şehir merkezine ücretsiz servis hizmeti de sunan kütüphanede geç saatlere kadar çalışan öğrencilere ikramlarda da bulunulduğu belirtildi.

Genç üniversite öğrencisi adayları  kütüphanede bulunan zengin içerik ve "Engelsiz Kütüphane" anlayışının Türkiye'de birçok üniversiteye ilham kaynağı olması gerektiğini söyledi. Öğrenciler, üniversite ve kütüphanesinin Bilecik'in kültürel yönden tanınmasına da büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler. 

Editör: TE Bilişim