Sınıf arkadaşlarının toplanması ile başlayan ve daha sonra okul mezunları ve öğrencilerinin de ilgi gösterdiği Ertuğrulgazi Lisesi buluşmalarının son organizasyonu geçtiğimiz haftasonu yapıldı.

       Cumartesi günü okulun ilk binası olan ve şu anda Bilecik Belediyesi’ne ev sahipliği yapan tarihi binanın bahçesinde toplanan EGL mezunlarını, her yıl olduğu gibi buluşmaya öncülük eden Janrat Karaahmet karşıladı.

       Geleneksel hale dönüşen buluşmada, Ertuğrulgazi Lisesi mezunları birbirleriyle hasret giderdiler. Mezunları karşılayan Karaahmet, mezunlar buluşmasının 8 yıl önce sosyal medya aracılığı ile başladığını söyleyerek, sınıf çapında başlayıp, okulun mezunlarına yayılan geleneksel buluşmaya döndüğünü belirtti.

       Gündüz buluşmanın ardından Atatürk Spor Salonu'ndan oynanan Ertuğrulgazi Lisesi mezunlarının yıllar sonra şöhretler maçı altında düzenlediği ve eski yıllarda basketbol oynamış lise öğrencilerin yeniden buluşarak düzenledikleri karşılaşmayı izleyen Ertuğrulgazi Lisesi mezunları akşam da Tünel Restaurant'ta her yıl olduğu gibi akşam yemeğinde biraraya geldiler.

       Ertuğrul Gazi Lisesi eski Müdürü ve geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden Hidayet Kumpeteyi'de anarak onun her sene düzenlenen etkinliğe katıldığını belirten EGL mezunları, Müdürlerini de anarak kendisine Allah'tan rahmet dilediler.

       Yemekte birbirleri ile kaynaşan ve eski günleri yadeden Ertuğrulgazi Lisesi mezunları, müzik eşliğinde doyasıya oynayıp eğlenmelerinin yanısıra buluşmalarının anısına pasta keserek gecenin ilerleyen saatlerine kadar coştular.

       Yemeğin ardından Pazar günü Gölpark'ta Subaşı Restaurant'ta verilen açık büfe kahvaltıda biraraya gelen Ertuğrulgazi Lisesi mezunları, günün ilerleyen saatlerinde Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından kendileri için yaptırılan ve ikram edilen bulgur pilavından da yiyerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

       Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Ertuğrulgazi Lisesi mezunları, bir dahaki sene yeniden buluşmak dileği ile yaşadıkları şehirlere geri döndüler.

       Uzun yıllardır bu organizasyonun gerçekleşmesini ve geleneksel hale gelmesini sağlayan Janrat Karaahmet de , "İlk toplantımız 40 kişi ile sınıf çapında oldu. Daha sonra yeniden sosyal medya aracılığıyla paylaştığımızda sınıf toplantısından okul toplantısına dönüştü. Her yıl okul toplantısı olarak iki gün süren aktivite ile bu buluşmayı düzenliyoruz.

       Her yıl olduğu gibi aktivitelerin ilk gününde buluşmayı ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Daha sonra akşam yemeğine giderek eğleniyoruz ve eski günleri yâd ediyoruz. Ertesi sabah Subaşı Restoran’da açık büfe kahvaltı yapıyoruz. Öğle saatlerinde geleneksel olan pilavımızı yiyoruz. Daha sonra programımız bitiyor. Bu yıl buluşmaya katılmak için bize başvuran sayısı 175 oldu. Buluşmamıza eski öğretmenlerimiz de geliyor. Örneğin rahmetli Hidayet Kumtepe her toplanmamıza katılırdı” dedi.

Editör: TE Bilişim