Sınıf arkadaşlarının toplanması ile başlayan ve daha sonra okul mezunları ve öğrencilerinin de ilgi gösterdiği Ertuğrulgazi Lisesi buluşmaların son ayağı gerçekleşti. Okulun önceki binası olan ve şu anda Bilecik Belediyesi’ne ev sahipliği yapan binada toplanan EGL mezunlarını, buluşmaya öncülük eden Janrat Karaahmet karşıladı.


Geleneksel bir hale dönüşen buluşmada, Ertuğrulgazi Lisesi mezunları birbirleriyle hasret giderdiler. Mezunları karşılayan Karaahmet gazetemize yaptığı açıklamada, mezunlar buluşmasının 8 yıl önce sosyal medya aracılığı ile başladığını söyledi. Karaahmet, sınıf çapında başlayıp, okulun mezunlarına yayılan geleneksel buluşma hakkında, ”İlk toplantımız 40 kişi ile sınıf çapında oldu. Daha sonra yeniden sosyal medya aracılığıyla paylaştığımızda sınıf toplantısından okul toplantısına dönüştü. Her yıl okul toplantısı olarak iki gün süren aktivite ile bu buluşmayı düzenliyoruz.



Her yıl olduğu gibi aktivitelerin ilk gününde buluşmayı ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Daha sonra akşam yemeğine giderek eğleniyoruz ve eski günleri yâd ediyoruz. Ertesi sabah Subaşı Restoran’da açık büfe kahvaltı yapıyoruz. Öğle saatlerinde geleneksel olan pilavımızı yiyoruz. Daha sonra programımız bitiyor.
Bu yıl buluşmaya katılmak için bize başvuran sayısı 175 oldu. Buluşmamıza eski öğretmenlerimiz de geliyor. Örneğin rahmetli Hidayet Kumtepe her toplanmamıza katılırdı.” dedi.

Editör: TE Bilişim