Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası tebrik turuna Söğüt’ten başladı. Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Söğüt’e çok önem verdiği Bahçeli, seçim çalışmalarının başlangıcını da burada yapmıştı. Bu kez zafer kutlaması için ilçeye gelen Bahçeli, ilk olarak Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret etti. Burada dua eden Bahçeli, ardından il merkezine gelerek Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Aydoğdu tarafından Bahçeli’ye üzerinde Osmanlı arması bulunan çini tabak hediye edilmesinin ardından, belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkanı, seçimlerden sonraki ilk ziyaretini Söğüt'e yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.



Bahçeli, yerel seçim çalışmalarını, sandığa gidilmesine 431 gün kala 24 Ocak 2013'te Söğüt'te başlattıklarını hatırlatarak, "Ecdadımızın aziz hatıralarından güç alarak başarıya odaklanmıştık ve sizlere değerli dava arkadaşım Halil Aydoğdu'yu emanet etmiş, desteğinizi beklemiştim. Allah hepinizden razı olsun ki bizleri kırmadınız ve belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisine teslim ettiniz" ifadesini kullandı.


Söğütlülerin, seslerini duyması ve yanlarında olmasının kendileri için tarihi önemi bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, bu ilçenin, dünya tarihini değiştirecek çok önemli bir destanın mayalandığı mübarek bir yurt köşesi olduğunu anlattı. “Söğüt göz nurumuzdur, yürek atışımızdır. Gelecek umudumuz, gelecek iddiamızdır. Bizim mücadelemizde Ertuğrul Ocağı manevi pusuladır” diyen Bahçeli Söğüt’e verdikleri önemi bir kez daha vurguladı.


Bahçeli sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Cenab-ı Allah, yar ve yardımcımız olsun. Büyük Türk milleti müsterih olsun. Bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran, sizlerin destek ve duanızla çok yakında son bulacaktır. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz, Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır. Bunu biliyor, sizlere güveniyor ve hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bir önceki belediye başkanlarımızın Söğüt'e sunmuş oldukları hizmetten dolayı da Osman Güneş'e, Milliyetçi Hareket Partisi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”



Bahçeli konuşmasının ardından çarşı içerisinden yürüyerek merkez çay bahçesine geldi. Burada Söğüt halkı ile oturan ve sohbet eden Bahçeli’ye  Eskişehirli yerel sanatçı Bahattin Atak’tan bir sürpriz geldi. Bir anda “Söğüt’ün Erenleri” türküsünü söylemeye başlayan Atak’a, parkta bulunan Söğütlüler ve MHP lideri eşlik etti. Türkünün ardından Bahçeli, sanatçıdan Ferdi Tayfun’un ‘Merak etme sen’ şarkısını söylemesini istedi ve şarkıya mırıldanarak eşlik etti. Bu keyifli dakikaların ardından Bahçeli Kütahya’nın Domaniç İlçesine hareket etti. 








Editör: TE Bilişim