Bilecik Belediyesi Millet İttifakı üyeleri, son zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik gerçekleşen saldırıları protesto etmek amacıyla meclis toplantısına Atatürklü kravat ve fular ile katılım sağladılar.

Bilecik Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının ilk oturumu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Belediye Başkanı Semih Şahin’in yönetiminde gerçekleşti.

Altı gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Millet İttifakı üyelerinin özellikle Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e yönelik sözleri ile ona bu noktada destek olan İnhisar eski Kaymakamı Ali Açıkgöz’ü protesto etmek amacıyla taktıkları kravat ve fularlar dikkat çekti.

Yine buna paralel olarak Bilecik Belediyesi tarafından meclis sıralarına Nutuk dağıtılırken, diğer yanda da Kongre Merkezi’nin koridoruna açılan Atatürk sergisi yoğun ilgi gördü.

Millet İttifakı üyeleri Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını dile getirirken, Millet İttifakı adına mecliste konuşma yapan CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim