İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından yapılan bilgilendirmede, eğitimlerin, hastaya yönelik tedavide kaliteyi arttırdığı belirtilirken, şu detaylar verildi:

“Bu eğitimler acil durumlarda personelimizin en kısa sürede hızlı bir şekilde hastaya uygun tedavinin yapılma kalitesini arttırmaktadır. Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubemizce acil servislerde ve 112 ambulanslarda görev alan tüm personele Modül eğitimi verilmektedir. 4-6 Kasım’da 25 personelimize Modül eğitimlerimizden biri olan ELYAD (Erişkinde İleri Yaşam Desteği) Eğitimi verilmiştir.

ELYAD eğitiminde Dr. Ali KAYA Koordinatörlüğünde katılımcılara Temel Yaşam Desteği, İleri Yaşam Desteği, EKG, Hızlı Hava Yolu açılması,  Elektriksel Tedaviler, Akut Koroner Sendrom, Elektrik Çarpması, Hipotermi, Gebelik, Boğulmalar, Akut İskemik İnme, Anaflaksi, Vaka Senaryoları, Astım ve İntoksikasyon konularında teorik ve pratik eğitim verildi. Eğitim sonrasında yapılan teorik ve pratik sınavın ikisinden de geçen çalışanlarımız sertifika almaya hak kazandı.

Bakanlığımız Ocak 2015’e kadar 112 personelinin hepsinin eğitimlerinin bitmesini istemektedir. Bölgemizde bu hedefe ulaşan ilk il olmaktan gurur duymaktayız. Bilecik için elimizden geleni yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim