Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Bilecik İl Örgütü cumhurbaşkanlığı seçim sonucu ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Her eyleminde mevcut AKP iktidarına ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşıtlığı ile dikkat çeken Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Erdoğan için, “Çıktığın gibi ineceksin’’ ifadelerini kullandılar. TGB’liler yaptıkları açıklamada çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun hezimete uğradığı söylerken muhalefet partilerini bu konuda eleştirdiler. İhsanoğlu’nun halk tabanında destek görmediğini belirten TGB il yönetimi, “Türkiye genelinde çıkarılan adaya tepki gösteren, yanlış seçim olduğunu düşünen ve alternatif yol arayan birçok seçmen en demokratik haklarından biri olan boykot hakkını kullanmıştır.” dedi. Bilecik’te ve Türkiye’de seçime katılımın düştüğünü vurgulayan TGB’liler, “Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Bilecik merkezde sandığa giden seçmenlerin oranı %91.05 iken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu oran %80,3’e düştü. Oy veren seçmen sayısında il merkezinde %11’lik bir düşüş yaşanırken, bu oran il genelinde %7 oldu.” dediler.

 Türkiye Gençlik Birliği Bilecik İl Yönetiminin yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Erdoğan’ın önüne kırmızı halı serilmiştir”

“Sonucu çoktan belirtilmiş olan 10 Ağustos seçimleri geride kaldı. Dayatma aday ile bu işin olmayacağını sözde çatı aday açıklandığı andan itibaren söylemiş ve uyarmıştık, halkımız bu adayı benimsememiş ve Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal’e, ilke ve devrimlerine bağlı bir aday görmek istediklerini belirtmişlerdir. Muhalefet partilerinin gösterdiği aday ile Erdoğan’ın önüne kırmızı halı serilmiştir. Bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak en başından itibaren bu çatının çökeceğini ve bu hezimeti yaşatanların da bu çatının altında kalacağını söylemiştik.

‘’Çıktığın gibi ineceksin’’

Fakat bir an bile karamsarlığa düşmedik. Yılmadan yorulmadan her türlü Cumhuriyet yıkıcısının yakasında olduğumuzu ve er ya da geç onlardan hesap soracağımızı belirttik. Nitekim 11 Ağustos günü Çankaya kapısına dayandık ve ‘’Çıktığın gibi ineceksin’’ diyerek mücadeleden bir adım bile kaçmadığımızı gösterdik.

Sözde çatı adayı olarak halkın önüne sürülen İhsanoğlu halktan beklendiği desteği alamamış ve büyük bir hezimete uğramıştır. Bunun asıl sorumlusu ise CHP, MHP ve destek veren diğer parti yönetimleridir. Parti yönetimleri diyoruz çünkü burada yanlış karar veren yönetimlerdir, kesinlikle parti üyeleri ve destekçileri değildir.

“Sandığa gitme oranı düşmüştür”

Türkiye genelinde çıkarılan adaya tepki gösteren, yanlış seçim olduğunu düşünen ve alternatif yol arayan birçok seçmen en demokratik haklarından biri olan boykot hakkını kullanmıştır. Öncelikle Tayyip Erdoğan rejimine bir tepki gösterirken bir yandan da karşısına ondan farksız olmayan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet rejimine yakışmadığı için sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koymuştur.

Türkiye genelinde görülen bu memnuniyetsizlik Bilecik yerelinde de görülmüş ve sandığa gitme oranı düşmüştür. YSK verilerine göre; Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Bilecik merkezde sandığa giden seçmenlerin oranı %91.05 iken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu oran %80,3’e düşmüştür. Oy veren seçmen sayısında il merkezinde %11’lik bir düşüş yaşanırken, bu oran il genelinde %7 olmuştur. Bunun sebebi ise yukarıda değindiğimiz meselelerdir.

Bilecik genelinde çatı adaya gelecek destek %60 gibi bir rakam olarak görülürken seçimler sonrası %47-48 dolaylarında kaldığı görülmüştür. Bu sonucun boykotçular nedeniyle olduğunu düşünmek büyük bir hatadır.

Bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak Mustafa Kemal’in yolunda, onun devrimlerini izleyerek cumhuriyet yıkıcılarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Ve diyoruz ki;

‘’BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM’’

TGB BİLECİK İL ÖRGÜTÜ

Editör: TE Bilişim