Belediye Meclisi üyesi Erdoğan Yeşil, CHP’nin Atatürk çizgisinden çıktığını iddia etti ve ardından partisinden istifa etti. Yeşil ilk açıklmasında CHP’yi suçlarken CHP’nin HDP ile aynı safta olduğunu öne sürdü. Yeşil, açıklamasında “Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet bu ülkenin değişmez yapı taşlarıdır.Cumhuriyet Halk Partisi,Atatürk'ün İlke,inkilap ve fikirleri ile çağdaş medeniyet yolunda ilerlemesi için kurulmuştur. Bizleri partimize bağlayan, Ulu önderimiz Atatürk’tür. Lakin Günümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi tamamen Atatürk çizgisinden çıkmış yada çıkarılmıştır. Bu gün ülkemizin en büyük sorunu olan PKK terör örgütü bağlantılı HDP ile aynı safda yer alması,destek çıkması Benim için kabul edilemez bir durumdur.” İfadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın hemen ardından Yeşil partiden istifa ettiğini duyurdu. Yeşil, yine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulllandı:

“Değerli Dostlar;
Bilecik' te yaşamak hem çok zor,hemde çok keyifli.Küçük bir İl olmamız nedeni ile herkesin kesiştiği bir nokta elbet oluyor. Dolayısı ile yaşam hayatım boyunca hiç kimseyi,dili,dini,meshebi,ve siyasi tavrı nedeni ile eleştirmedim saygı duydum.Aynı saygıyı ben de sizlerden şahsım adına göstermenizi rica ediyorum. Mebsubu olduğum CHP şahsımca gördüğüm sakıncalar nedeni ile bu gün itibari istifa etmiş bulunuyorum. İstifa dilekçem ilgili makama bu sabah gönderilmiştir.Bu süre zarfında çalışmış olduğum Tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Kimse ile şahsi bir sorunum olmadı,olamaz.Yine destek veren tüm dostlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum,Saygı çerçevesinde eleştirenlere de saygı duyuyorum.Bundan sonraki yakın süreçte siyasi bir planım ve tasarrufum olmamıştır...Siz değerli dostlarımın bilgilerine sunarım...
Saygılarımla”

Editör: TE Bilişim