Korkmaz Kesik

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Bilecik İl Örgütünü ziyaret eden İstanbul Milletvekili Umut Oran ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği Başkanlık Sistemi’nin rejim değişikliği olacağını dile getirdi.

"Türk Ceza Kanunu’na aykırı bir durum"

Oran, bu durumun ise anayasaya gören suç teşkil ettiğini söyledi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün yetkileri kendinde toplamak istiyor” diyen Oran,  “Bu durum Türk Ceza Kanunu’na aykırı bir durumdur. Bu konuda biz kendisini bir kez daha uyarıyoruz. Yani şu anda görevini devam etmesini gerektiğini uyarıyoruz. Bu millet sonuç itibarıyla kendisini milletvekili yaptı, bu millet kendisini cumhurbaşkanı yaptı yani bununla artık yetinebilmeli. Sürekli olarak daha fazlasını istemesi, bu yetkiler bana yetmiyor daha fazla yetki istiyorum, bunlar düzelmiyor, eğer ben başkan olursam düzeleceğim, bunlar esasında halkı aldatma ve kandırma, görevini yapmasını konusunda uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın bankaları tehdit ediyor”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  Bank Asya'yla ilgili aldığı karar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Oran, “Bu kurumlardan sorumlu bir bakanlık var ama hazine müsteşarı hala atanamadı. Yine bu kurumlardan sorumlu bir BDDK var, onun başındaki kişi var mı yok mu belli değil. Yani ayrılmak istiyor ayrılamıyor. Yani Erdoğan talimat veriyor, şu anda bankalar istediği gibi bankalara karşı baskı bankalara karşı bu tür tehditler maalesef sonuç buluyor.

İzleyeceğiz bakacağız ama ben bir cumhurbaşkanının daha evvelki başbakanının bir bankayı hedef alarak onu düşman ilan ederek ekonomiye bu şekilde müdahale etmesi ve bu bankaya el konması konusunda da sürekli talimat vermesi sürekli açık hedef göstermesinin hiçbir şekilde bir demokratik toplumda doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.  

CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda gerçekleşen açıklamaya Oran’ın yanı sıra CHP PM Üyesi Didem Gültekin, CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya ve parti üyeleri katıldı. Açıklamanın ardından Umut Oran ve Bilecik İl Örgütü, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

Editör: TE Bilişim