Bilecik’in bir dönemine damgasını vuran, uzun yıllar ilimizin ticari ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayan ancak bir süredir bakımsızlık nedeniyle adeta enkaz haline gelen Seven Çarşısı’nın yıkımına başlandı. 1987 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven tarafından yaptırılan çarşının yıkımında ilk kepçe darbesini Belediye Başkanı Selim Yağcı vurdu. Yağcı yaptığı açıklamada, çarşının yapımında emeği geçen başta Mehmet Seven olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür etti ve yeni projeyle birlikte şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak son derece güzel bir yapı inşa edeceklerini söyledi. Çarşının yıkımı 1 haftada tamamlanacak. 

Seven Çarşısı’nın şehrimizin ticari hayatı açısından büyük rol oynadığını ancak artık ihtiyaca cevap veremediğini ifade eden Yağcı; “Artık şehirler değişiyor, gelişiyor. Bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. O dönem için mükemmel olan yapılar, zaman geldiğinde ihtiyaçları karşılayamıyor. Biz şehrimizde yeni ticaret alanları, yeni meydanlar, yeni otoparklar oluşturma noktasında, şehrin merkezindeki çok önemli konumda olan bu yapıyı yıkma kararı aldık. 1987 yılında yapımına başlanmış olan Seven Çarşısı’nı yapan o dönemin belediye başkanı ve daha sonra da milletvekili Mehmet Seven ağabeyimize ve o dönemin yöneticilerine, şehrimize 30 yıl boyunca hizmet veren bu çarşıyı kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Seven Çarşısının yerine yapılacak yapıyla ilgili de bilgi veren Yağcı, alanda öncelikle bir otopark düzenlemesi yapılacağını söyledi. Bilecik’te meydanların yetersiz olduğunu belirten Yağcı, aynı alan içerisinde vatandaşların gezip dinlenebileceği bir meydan yapacaklarını ifade etti. Bölgenin Bilecik’in ticari kalbi olduğunu söyleyen Başkan Yağcı, Belediyenin bu alandan elde ettiği gelirin azalmaması için yeni projeyle birlikte ciddi bir ticaret alanı da inşa edileceğini sözlerine ekledi. Projenin şu an için sonlanmadığını ancak çakışmaların büyük oranda tamamlandığını da belirten Yağcı, yeni çarşıyı belediye olarak kendilerinin yapmak istediklerini bu sayede belediye bütçesine katkı sağlamayı düşündüklerini kaydetti. Yağcı, yeni çarşının inşaatına bu yıl bitmeden başlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

“En kısa süre içerisinde burada ticaret hayatımıza renk katacak, çevre düzenlemeleriyle insanımıza ferahlık verecek çok güzel bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Selim Yağcı, basın açıklamasının ardından yıkım için alana getirilen kırıcı ekskavatöre çıktı ve Seven Çarşısı’na ilk kepçe darbesini vurdu.  

Editör: TE Bilişim