Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 ay önce kurulan ve 33 üyesi bulunan Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği ilk başkanını seçmek üzere genel kurul gerçekleştirdi. Günay Orbay İş Merkezinde bulunan dernek bürosunda gerçekleşen genel kurulda 4 aday başkanlık için yarıştı. Seçim sonucunda başkanlığa Halit Altıntaş, başkan yardımcılığına da Aydemir Kayran seçildi.


Derneğin kurucularından olan Başkan Halit Altıntaş, amaçlarının ayrım yapmadan tüm engelli vatandaşlarımızı bir çatı altında toplamak olduğunu söyledi. Aydemir Kayran’la birlikte uyum içerisinde çalışacaklarını belirten Altıntaş, engellilerin karşılaştığı sorunları gündeme getirmek ve daha iyi hizmet almalarını sağlamak için uğraşacaklarını söyledi.

Altıntaş; “Derneğimizin amacı, tüm özürlü olan arkadaşlarımıza sahip çıkmak ve bu arkadaşlarımızı engellerini kaldırarak daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak. Biliyorsunuz engellilerin sosyal hayatta yer almalarının önünde çok sayıda zorluk var. Biz, fiziksel engelli olsun, zihinsel engelli olsun ilimizde yaşayan tüm engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet sunulması için çalışacağız. Onların karşılaştığı zorlukları dile getireceğiz. Hayatlarını kolaylaştırmak için bu derneği kurduk. Tüm halkımızı ve yardımsever vatandaşlarımızı dermeğimize destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim