Gazetemizin köşe yazarlarından Sedat Bayam, engelli bir vatandaşımızın şehir içi ulaşımda yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Belediye tarafından kendisine verilen akülü araç bozuk çıkan ve şehir merkezine gitmek için çağırdığı Belediye Engelli Servisi bir türlü gelmeyen Ahmet Zeybek’in özel halk minibüsüne binmek için verdiği çaba yürek sızlatır cinsten.

Bayam’ın TOKİ bölgesinde tesadüfen karşılaştığı Ahmet Zeybek’e geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi tarafından akülü engelli aracı hediye edilmiş. Aküsünde sorun olduğu ve şarj olmadığı anlaşılan aracı tamir ettirmek içi Belediyeyi arayan Ahmet Amca, kendisine ne bir muhatap bulabilmiş ne de aracını tamir ettirebilmiş.


Tıraş olmak için ayda bir kez şehir merkezine inen Ahmet Zeybek, “engellilere 24 saat kesintisiz hizmet” verdiği söylenen ‘Bilecik Belediyesi Engelsiz Ulaşım Aracı’nı çağırmış. Araç için Belediyeyi 5 kez aradığını söyleyen Zeybek’in talebine ne yazık ki cevap verilmemiş. Servisle ilgili daha önce de sorunlar yaşadığını belirten Ahmet Zeybek, durumu Başkan Yağcı’nın kendisine de ilettiğini ama sorunun bir türlü giderilmediğini söylüyor.

Bayam’ın kamerasına engelli vatandaşın şehir içi minibüslerini kullanmak isterken yaşadığı zor anlar da takıldı. Engelliler için uygun olmayan Özel Halk Minibüslerine binmek için çevredeki vatandaşların yardımını alan Ahmet Zeybek, minibüse deyim yerindeyse ‘sürünerek’ biniyor. Yürek burkan görüntüleri çeken Sedat Bayam, “Engelliler Bilecik’te yaşama ve sosyal hayata katılmalılar” diyor ve yetkilileri konuya bir an evvel çözüm bulmaya davet ediyor. 

Editör: TE Bilişim