Tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de “3 Aralık Dünya Engelliler günü “ etkinliği düzenlendi
Cumhuriyet meydanında saat 12.00’de etkinlik düzenleyen Bilecik Engelsizim  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Altıntaş, Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün önemine ilişkin konuşma yapan Altıntaş, şunları kaydetti:

“Bütün dünyada olduğu gibi bugünde burada 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında toplandık. Avrupa ülkelerinde yaşayan engellilerin daha güzel şartları var. Bizim ülkemizde de beş altı yıldır bu konuya önem verilmektedir. Çok güzel çalışmalar olduğuna şahit oluyoruz. Fakat ilimizde derneğimize sahip çıkacak herhangi bir kurum yok. Biz istiyoruz ki Bilecik’te de tüm engellilerin sağlıklı insanlar gibi yaşaması sağlansın. Sayın Belediye Başkanımıza buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizimde bir lokalimiz olsun. Dolmuşlarda ücret konusunda bizlere yardım edilsin istiyoruz. Bu konu hakkında bizler hassasiyet bekliyoruz. Gelin bu sorunu hep beraber çözelim. Bilecik Şeyh Edebali öğrencilerine de buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizlere iki tane tekerlekli sandalye bağışında bulundular bundan çok mutluluk duyduk.”

İLGİSİZLİK ÜZDÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Cumhuriyet meydanındaki etkinliğe katılımın az olması tepkiyle karşılandı. Gerek üniversiteden katılan öğrenciler, gerek dernek üyeleri etkinlikte kendilerine desteğin az olmasını üzüntüyle karşıladılar.Düzenlenen etkinliğe sadece İl Genel Meclis üyesi Hikmet Turhan ve CHP Kadın Kolları katıldı.

Editör: TE Bilişim